In piata rezidentiala de lux, dragostea este "ieftina" si sexul "vinde", scrie The Wall Street Journal. O analiza realizata pe baza a 1,6 milioane de proprietati de lux listate pe site-ul Realtor.com a relevat faptul ca in cazul locuintelor, al caror pret de vanzare era mai redus, exista o mare probabilitate sa aiba derivate ale cuvantului "love" in descriere, in timp ce casele la preturi de milioane de dolari aveau in in general termeni precum "sexy" si "seducatoare", in descrieri.

Realtor.com, site-ul asociatiei nationale a agentilor imobiliari din Statele Unite (National Association of Realtors), a analizat proprietatile de lux aflate spre vanzare de la 1 februarie anul curent in functie de termenii de "alint" utilizati de catre agentii imobiliari la listarea proprietatilor. Apoi a calculat mediana pretului solicitat pentru casele descrise cu cuvinte siropoase.

Mediana unui set de valori masurate este valoarea care cade in mijloc cand valorile masurate sunt aranjate in ordinea marimii. Listarile de proprietati a caror descriere contin derivate ale cuvantului "romance" aveau o mediana a preturilor solicitate de 820.000 de dolari, in timp ce casele de "seducatoare" aveau o mediana de 640.000 de dolari, iar proprietatile "sexy" o mediana de 620.000 dolari. Cuvantul "love" si variatiile sale apar la o rata de 1 din 10, insa devin din ce in ce mai frecvente in cazul listarilor cu preturi mai reduse, arata Realtor.com.

Astfel, case in a caror descriere se gasesc termenii "lovely" and "love" sunt listate, de exemplu cu 264.000 de dolari si respectiv 250.000 de dolari. La baza listarilor se gasesc case "loving" in descrieri, cu o mediana a preturilor de 195.000 de dolari. Totodata, in statul american Delaware, in regiunea North Bethany, o casa la malul marii listata pe Realtor.com pentru 2,5 milioane de dolari descrisa drept "a modern romance" (o romanta moderna - n.r.) cu "luscious views and seductive spaces" (privelisti atragatoare si spatii seducatoare).

Sursa foto: Iriana Shiyan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri