Nu mai putin de 70% dintre cetatenii straini prefera sa inchirieze apartamente mobilate, cautate fiind imobilele recent construite, cu finisaje de calitate superioara si locuri de parcare subterane.

„In zonele rezidentiale bine cotate ale Capitalei (Soseaua Nordului, Aviatorilor-Kiseleff, Primaverii, Dorobanti) exista un anumit standard de mobilare si utilare, care va genera proprietarului o chirie situata in partea de sus a intervalului de chirii obtinute pe zona. Proprietatile situate in aceste zone, care insa nu corespund unor standarde inalte de calitate, vor genera o chirie in general sub media zonei, uneori si cu 15-20% mai mica”, a declarat Irina Postoaca, manager al departamentului de proprietati pentru exapati in cadrul Nordis, consultant imobiliar specializat pe zona de Nord.

Care sunt preferintele chiriasilor si bugetele minime pentru expati

Preferintele chiriasilor expati cu bugete de peste 1.500-2.000 euro includ mobilier glam (realizat din materiale de calitate sau cu finisaje lucioase, pretioase), placari ale podelelor si peretilor cu materiale naturale - piataa sau lemn, tapet de calitate superioara.

Datorita multiplelor facilitati care s-au dezvoltat in zona de centru- nord a Bucurestiului, cu noile constructii rezidentiale si de business, aceasta zona a devenit preferata de cetatenii straini, expati si diplomati.

Zona Baneasa – Pipera este o zona preferata in general de familii care apreciaza proximitatea scolilor si a gradinitelor internationale, spatiile generoase in apartamente sau vile cu gradini individuale si piscine.

Ansamblurile rezidentiale care asigura atat intimidate cat si securitate sunt un punct de atractie al acestei zone. Ca elemente in amenajarea interioarelor sunt cautate materialele naturale (lemn, piatra, piele). Amenajarea minima a unei locuinte pentru inchiriere la standardul zonei porneste de la 15.000 euro, daca vorbim de un apartament cu 2-3 camere si de la 20.000 euro pentru o vila medie.

Zona Herastrau – Soseaua Nordului este preferata atat de familisti, care apreciaza proximitatea parcului si a gradinitelor cu predare in limbi straine, cat si de persoane tinere, active din punct de vedere social care apreciaza apropierea restaurantelor, cafenelelor si a salilor de fitness.

Amenajarea unei locuinte oferita spre inchiriere la standardul zonei porneste de la 15.000 – 20.000 euro. Ca elemente in amenajarea interioarelor sunt cautate piesele de mobilier de foarte buna calitate si care sa alcatuiasca ansambluri glamorous in combinatie cu tapiteriile si corpurile de iluminat.

Zonele Primaverii, Aviatorilor – Kiseleff, Dorobanti, Domenii si Floreasca –Barbu Vacarescu sunt apreciate atat pentru proximitatea fata de parcurile Herastrau, Kiseleff sau Circului, cat si pentru calitatea cladirilor, securitatea imobilelor in particular si a zonelor in general. Accesul facil catre zona centrala a orasului, proximitatea ambasadelor precum si a noului pol de business dezvoltat in ultimii ani in zona de nord sunt argumente la fel de puternice pentru alegerea acestor zone de catre cetatenii straini.

Amenajarea la standardul zonei, a unei locuinte care se doreste a fi inchiriata, porneste de la 20.000 euro. Sunt preferate interioarele sobre, mature, cu piese de mobilier de foarte buna calitate, materialele naturale de calitate superioara.

Zonele Dacia - Polona - Romana - Universitate sunt zone preferate de catre diplomati si de catre persoane tinere care apreciaza apropierea de Centrul Vechi cu restaurantele si cafenele sale, precum si accesul facil la mijloacele de transport in comun.

In acest caz, amenajarea unei locuinte la standardul zonei porneste de la 10.000 euro. Fiind o zona preferata de persoane tinere, boeme sunt apreciate spatiile luminoase, calde, pline de culoare si obiectele decorative avantgardiste.

„In ultimii ani, am remarcat o continua preocupare a proprietarilor pentru a oferi spatii de calitate, dorinta de a avea in proprietate apartamente unicat si pentru acest lucru apeleaza din ce in ce mai des la designeri de interior. Amenajarile locuintelor de lux din Bucuresti se fac la standarde apropiate de cele din tarile vestice si speram ca in viitor sa regasim in cat mai multe case imbinarea armonioasa intre finisajele de top si interioare spectaculoase, unicat”, a mai declarat Irina Postoaca.

Reprezentantii Nordis sustin ca exista diferente vizibile intre amenajarile realizate in proprietati care au fost cumparate pentru inchiriere si cele pe care proprietarii le-au amenajat pentru ei, luand ulterior decizia de le inchiria.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost infiintat in 2008, de catre Emanuel Postoaca, consultant imobiliar cu experienta in investitii rezidentiale in zona de nord si astazi reuneste trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliara, Nordis ¬ Administrare, de administrare de imobile si Nordis Investments, de investitii si dezvoltare imobiliara.

Nordis are in portofoliu , la vanzare, inchiriere sau in administrare peste 2.500 de proprietati din zonele de nord ale Bucurestiului din Piata Victoriei si pana in Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primaverii, Herastrau – Soseaua Nordului, Baneasa si Pipera.

Printre clientii Nordis se numara companii precum Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum si Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei sau Ambasada Ciprului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri