Numarul de angajati din cladirile de birouri clasa A si B a depasit pentru prima data pragul de 200.000 de persoane (204.062) in T4 din 2015, arata o analiza a companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Primele zone de birouri ca numar de angajati sunt Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu) cu 38.120 de angajati, urmata de Barbu Vacarescu – Floreasca cu 31.250 de angajati si de zona de Vest cu un numar de 27.093 de angajati. Singurele hub-uri de birouri in care numarul de angajati depaseste 30.000 sunt Dimitrie Pompeiu si Barbu Vacarescu – Floreasca.

Numarul de angajati depaseste 25.000 in zona de Vest si in Centrul de Business al Bucurestiului (Piata Victoriei – Aviatorilor). Zonele de birouri in care numarul de angajati este in jur de 20.000 sunt Centru si zona de Nord (Baneasa). Zonele cu cel mai mic numar de angajati care lucreaza in spatii de birouri clasa A si B sunt cele din Est si Sud.

Zonele de birouri care au cea mai mare rata de metri patrati per angajat sunt cele consacrate pentru operatiunile principale (headquartere): Centrul de Business al Bucurestiului, zona Centrala si zona de Centru Nord, fara a lua in calcul zona Barbu Vacarescu – Floreasca.

Cea mai mica rata de mp per angajat este in zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicata operatiunilor de back-office.

„Este pentru prima data cand numarul de angajati din cladirile de birouri moderne din Bucuresti depaseste 200.000. Tinand cont de volumul livrarilor anuntat pentru anul acesta si considerand aceeasi rata de neocupare inregistrata la finalul lui 2015, numarul de angajati din Bucuresti care lucreaza in spatii de birouri moderne ar putea ajunge la finalul anului 2016 la aproximativ 240.000”, a declarat Mihaela Galatanu, head of research in cadrul DTZ Echinox.

Calculul numarului de angajati este realizat in functie de destinatia fiecarei zone de birouri si de rata de ocupare inregistrata pentru fiecare submarket la finalul T4 2015.

DTZ este unul dintre cei mai importanti consultanti imobiliari la nivel local, pe o piata pe care concureaza cu alte nume mari asa cum este cazul Colliers, JLL, CBRE sau Knight Frank.

DTZ a anuntat un acord de fuziune cu Cushman & Wakefield intr-un comunicat de presa din 11 mai 2015. Noua companie, care va opera sub brandul Cushman & Wakefield, va avea venituri de peste 5.5 miliarde de dolari, peste 43.000 de angajati si va gestiona peste 4 milioane de metri patrati la nivel global, in numele clientilor institutionali, corporate si privati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri