Constructiile raman unul dintre domeniile care se dezvolta intr-un ritm foarte alert, fiind un spatiu in care inovatia joaca un rol tot mai important.

Dupa ce am vazut cum imprimantele 3D incep sa ia locul muncitorilor de pe santier, iar robotii din fabrici iau locul unui numar tot mai mare de angajati, astazi vedem cum un camion, dotat cu o remorca, devine un ajutor nesperat in constructia unui pod.

Utilizand aceasta solutie, timpul pentru constructie scade cu pana la 90%, ceea ce faciliteaza la maximum dezvoltarea oricarui proiect de acest fel.

Cum functioneaza, de fapt, camionul utilizat la constructia de tunele

Utilizarea acestui camion inteligent faciliteaza accesul mai usor al muncitorilor pe deasupra tunelului, lucru care se poate realiza si datorita proiectarii prefabricatelor din beton.

Interesant este faptul ca placile din beton sunt realizate pe modelul pieselor LEGO, ceea ce face ca ele sa se uneasca cu mai multa usurinta, fara sa fie nevoie de utilizarea de adezivi, lucru care ar ingreuna structura realizata.

Inventatorii acestei solutii precizeaza ca tehnica folosita este similara, intr-o mare masura, cu cea a fermoarului de la imbracaminte.

Ar putea fi utilizata o astfel de solutie si in Romania? Intrebarea ramane daca aceasta solutie ar fi posibila in Romania, o zona seismica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri