Lidl, unul dintre cei mai mari retaileri prezenti pe plan local si unul dintre cei mai mari investitori germani din Romania, va construi un nou sediu de birouri structurat in doua corpuri separate cu 4, respectiv 6 etaje, in parteneriat cu Skanska, unul dintre cei mai mari constructori si dezvoltatori de proiecte imobiliare, confirmand astfel informatiile publicate de wall-street.ro la inceputul acestui an.

In acest fel, noul sediu de birouri va fi situat in zona de nord a Capitalei si va avea o suprafata de aproximativ 12.500 mp dedicati cladirii de birouri si 2.400 mp pentru un nou magazin Lidl.

„Este un proiect inovator si complex, prin folosirea unora dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul constructiilor. Ansamblul de cladiri care acomodeaza atat sediul nou de birouri, cat si un magazin, este proiectat si certificat pentru a fi cat mai eco-friendly’, a declarat Ionut Vasiu, directorul departamentului Central Imobiliare Lidl Romania.

In cadrul procesului de executie, realizat de Skanska Romania, vor fi implementate tehnologii ce folosesc refrigerant natural sau instalatii de incalzire ce utilizeaza energia geotermala. Vor fi incorporate panouri fotovoltaice, pentru a putea beneficia de energia solara si, tot in vederea economisirii energiei, va fi utilizat un sistem de iluminat pe baza de LED-uri.

Un alt element interesant al proiectului de birouri va fi reprezentat de prezenta surselor de incarcare pentru masinile electrice.

Lucrarile pentru noul sediu central au inceput din luna ianuarie 2016, avand ca termen estimativ de finalizare luna mai a anului 2017.

In toamna anului 2014, cladirea fabricii de paine Baneasa care a fost doborata de buldozere si excavatoare pentru a face loc unei cladiri de birouri si unui magazin pe care retailerul german ar fi urmat sa inceapa dezvoltarea proiectelor.

Lidl are in prezent peste 4.200 de angajati in reteaua de magazine, centrele regionale de distributie si in sediul central.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Europa, activand in 26 de tari europene si avand peste 100 de centre logistice ce asigura aprovizionarea a peste 10.000 de magazine. Avand mai mult de 170.000 de angajati, Lidl se numara printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri