AFI Europe Romania, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari la nivel local, a inregistrat anul trecut un venit operational net de peste 40 de milioane de euro, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului 2014.

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, activul cel mai mare si mai important al companiei AFI Europe Romania, a avut un venit operational net de aproape 8 milioane de euro in T4 2015, si de aproximativ 31 de milioane de euro in 2015, rezultate cu peste 3% mai mari fata de cele inregistrate in anul precedent.

Vanzarile retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu exceptia hipermarketului, au crescut cu 9,3% in T4 si cu 8% pe parcursul anului trecut, in comparatie cu 2014.

Venitul operational net al AFI Palace Ploiesti a fost de peste 4 milioane de euro in 2015, fiind cu peste 6% mai mare comparativ cu aceeasi perioada a lui 2014. Vanzarile retailerilor din centrul comercial din Ploiesti au inregistrat o crestere semnificativa anul trecut, cu 24% in T4 2015 si cu 23% pe parcusul anului trecut, fata de cele din anul precedent. Gradul de ocupare actual al AFI Palace Ploiesti este de peste 99%.

“AFI Europe Romania a incheiat T4 si intregul an 2015 cu rezultate operationale si financiare excelente, dupa cum arata cresterea cu 8% a venitului operational net al activelor noastre generatoare de venit din Romania. Odata cu finalizarea cladirii de birouri AFI Park 4&5, portofoliul nostru a crescut la 180.000 de mp inchiriabili. De asemenea, pentru AFI Palace Cotroceni am finalizat anul trecut doua extinderi, iar alte dezvoltari sunt planuite pentru centrele comerciale din Cotroceni si Ploiesti in 2016. Rezultatele financiare foarte bune si cifrele pozitive la nivel microeconomic ale Romaniei ne incurajeaza sa incepem noi proiecte, precum noul centru comercial (45.000 mp) ce va fi dezvoltat in Brasov si proiectul de birouri (50.000 mp) de pe Soseaua Progresului din Bucuresti, a caror constructie este planuita sa demareze anul acesta”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

In prezent, AFI Properties, prin subsidiarele sale, dezvolta 80.000 de metri patrati de spatii de birouri si 500 de unitati rezidentiale, suplimentare celor cateva sute de mii de metri patrati care sunt in faza de proiectare, inclusiv centrul comercial si proiectul de birouri din Brasov.

AFI Properties detine la acest moment peste 550.000 de metri patrati de proprietati generatoare de venit.

AFI Europe este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, o piata pe care concureaza cu nume mari precum Baneasa Developments (proprietarul Baneasa Shopping City), NEPI (Mega Mall, Promenada Mall Floreasca etc), Anchor Group, Iulius Group sau S Immo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri