Suma medie solicitata pentru un apartament in orasul de pe Somes se situa la 1.186 de euro pe metru patrat la finele lunii februarie, potrivit Indicelui calculat de Imobiliare.ro. Preturile depasesc pragul de 1.000 de euro pe metru patrat in toate cele opt zone rezidentiale din Cluj analizate in detaliu.

In centru, preturile cerute ajung la 1.344 de euro pe metru patrat util, iar in Gheorgheni, Grigorescu, Andrei Muresanu si Marasti sunt cuprinse intre 1.200 si 1.300 de euro pe metru patrat, arata Imobiliare.ro. Lansat in ianuarie 2000, Imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 1.200.000 de vizitatori unici pe luna si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

In acelasi timp, pretentiile vanzatorilor din orasul de la poalele Tampei au crescut pana la 912 euro pe metru patrat util. In momentul de fata, preturile solicitate depasesc pragul de 1.000 de euro pe metru patrat in Centrul Istoric, dar scad sub aceasta valoare in Centrul Civic. In Astra si Racadau, valorile de listare se situeaza la o medie de 932 de euro pe metru patrat util, iar in Grivitei si Tractorul ajung la 919 si, respectiv, 856 de euro pe metru patrat.

Totodata, in Constanta, valoarea medie de listare pentru un apartament (nou sau vechi) este de 930 euro pe metru patrat util. Peste acest prag se situeaza zone precum Faleza Nord (1.127 euro pe mp), Casa de Cultura (989 euro pe mp), Tomis Nord (979 euro pe mp), Inel II (955 euro pe mp) sau Inel I (951 euro pe mp). In cartierele Primo si Tomis Plus, pretentiile proprietarilor coboara la sub 900 de euro pe metru patrat, potrivit Imobiliare.ro.

In orasul de pe Bega, pretul solicitat pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare de catre timisoreni era de 970 de euro pe metru patrat util la sfarsitul lunii trecute. Pretentii peste medie au vanzatorii din toate cele sapte cartiere analizate, valoarea de listare depasind chiar 1.000 de euro pe metru patrat in Circumvalatiunii, centru, Soarelui, Aradului si Lipovei. Usor sub acest prag se situeaza locuintele din Sagului si Girocului, conform datelor Imobiliare.ro.

Luna trecuta, Indicele Imobiliare.ro a ajuns la 888 de euro pe metru patrat util in capitala Moldovei. Sub aceasta valoare se situeaza sase dintre cele noua cartiere din Iasi analizate in detaliu, respectiv Pacurari, Alexandru cel Bun, Nicolina, Bucium, Cug si Galata. Pe de alta parte, in Centrul Civic si Copou, suma medie de listare pentru un apartament este mai mare de 1.000 de euro pe metru patrat, iar in Tatarasi ajunge la 970 de euro pe metru patrat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri