Biroul viitorului: sediul EY din Timisoara

Biroul viitorului: sediul EY din Timisoara

Noile birouri ale companiei de consultanta fiscala si audit EY din Timisoara reprezinta al doilea spatiu regional dupa cel din Cluj Napoca in care a fost implementat conceptul "Workplace of the Future" (Biroul viitorului – trad.) si pe care compania din "Big 4" il introduce gradual in intreaga lume.

Pentru EY, Romania a fost prima tara din Europa Centrala si de Sud-Est unde compania a aplicat acest nou mod de a utiliza spatiul de lucru, cand echipa din Bucuresti s-a mutat in sediu din Bucharest Tower Center, in anul 2013.

La fel ca la Bucuresti si Cluj-Napoca sau ca in restul tarilor din lume, noul birou EY din Timisoara include statii mobile de lucru pentru angajatii cu program flexibil, spatii informale de intalniri si solutii IT pentru stimularea colaborarii si conectivitatii intre echipele din Romania, angajatii care calatoresc in afara biroului si cei aflati la distanta in alte tari.

Sediul 8X8 din Cluj

Sediul 8X8 din Cluj

Cluj Napoca devine tot mai mult orasul dezvoltarilor si amenajarilor cu bun gust din Romania, iar acest lucru este confirmat de prezenta furnizorului de solutii IT 8X8 in inima Ardealului, unul dintre cele mai frumoase amenajari pe care le-am vizitat recent.

Situat la numai 20 de minute de mers pe jos de centrul Clujului, sediul 8x8 dispune de sase sali de conferinte, trei dintre acestea purtand numele birourilor in care isi desfasoara activitatea compania 8x8: San Jose, Londra si Cluj Napoca.

8x8 este un furnizor de servicii cloud care ofera suport pentru mai mult de 40.000 de afaceri din peste 100 de companii la nivel global.

Sediul Yonder din Iasi

Sediul Yonder din Iasi

Biroul Yonder, companie furnizoare de servicii software, care lucreaza in parteneriat cu alti dezvoltatori, se afla la unul dintre etajele superioare ale unui proiect de office din Iasi, mutarea in spatiu venind la trei ani de activitate pe piata din nord-estul tarii.

Compania Yonder s-a mutat la inceputul anului 2015 intr-un nou sediu in Iasi, birou pe care compania il doreste un catalizator de energie si inspiratie.

Yonder deserveste companii de produse software din Europa de Vest de la sediile sale din Romania (Cluj-Napoca si Iasi) si din Olanda. Yonder face parte din Total Specific Solutions Group (TSS). Companiile grupului TSS sunt companii de tehnologie specializate, care se concentreaza asupra unei expertize specifice sau asupra unui sector de piata de nisa, “software pentru pietele verticale”

Sediul Plexus din Oradea

Sediul Plexus din Oradea

Producatorul american de componente electronice Plexus a decis sa se mute dintr-un spatiu inchiriat in propria cladire din Oradea, spatiu care cuprinde fabrica, zona de depozitare, dar si birourile.

Cladirea in care este amplasat sediul americanilor de la Plexus are o suprafata totala de circa 27.000 mp in care zona de productie acopera aproape 13.000 mp, iar birourile se intind pe circa 9.400 mp, cu 6.500 mp de open space. Spatiile de depozitare ale companiei se intind pe 4.500 mp.

Sediul companiei este unul luminos, care abunda in zone de meeting si relaxare.

Sediul Steelcase din Cluj

Sediul Steelcase din Cluj

Cum arata biroul unui specialist in spatii de birouri? Steelcase a inaugurat in 2012 sediul din Cluj, deschizand aici un service center care deserveste zona EMEA. Cu 200 de angajati, sediul Global Business Center Steelcase din Cluj este un spatiu deschis care pune accentul pe colaborare.
Conceptul amenajarii spatiului este unul minimalist - un spatiu optim utilizat, cu un design simplu. Tehnologia este foarte bine integrata, facilitand colaborarea intre angajatii care impart acelasi spatiu, munca in echipe distribuite in mai multe zone geografice si o mai buna organizare a timpului de lucru.

Steelcase Inc, unul dintre cei mai importanti jucatori specializati in industria mobilierului de birou, are o experienta de 100 de ani in dezvoltarea de spatii de munca.

Compania este prezenta in intreaga lume prin centre de productie in peste 25 de locatii, prin reteaua de distributie ce include peste 650 de distribuitori si prin Centre de Servicii Globale. Unul dintre Centrele de Servicii globale este situat in Cluj Napoca si ofera servicii de suport centrelor de inovatie, unitatilor de productie si de vanzare ale Steelcase din Europa si America de Nord, precum si clientilor Steelcase din intreaga lume.