1. Vila din Breaza, la sub 50.000 de euro

1. Vila din Breaza, la sub 50.000 de euro

Intr-una dintre cele mai frumoase zone turistice ale tarii se ascunde si aceasta vila aflata la vanzare la un pret similar chiar si cu cel al unei garsoniere in Capitala.

Casa, monument istoric urban, dateaza din perioada interbelica si este cunoscuta sub numele de Vila General Ceausu.

Pozitionata pe o strada departe poluarea citadina, acest imobil cu mansarda fascineaza prin arhitectura care te duce cu gandul la design-ul caselor din Alpii elvetieni si al caselor traditionale germane: acoperis ascutit, fatade decorate cu barne din lemn sau cu piatra, ferestre impodobite cu insertii de lemn.

Compusa din demisol, parter, etaj si mansarda, cu ferestre generoase, vila se afla intr-o stare precara de conservare, motiv pentru care va necesita investitii serioase din partea viitorului proprietar.

Vila a fost listata pe portalul imobiliare.ro la un pret de 47.500 de euro.

2. Conacul boieresc Cioceanu, la vanzare cat pretul unei garsoniere

2. Conacul boieresc Cioceanu, la vanzare cat pretul unei garsoniere

Un conac boieresc construit in 1932 care are un pret de vanzare de pornire de 36.000 de euro, cam cat ajungi sa platesti pentru o garsoniera in Bucuresti.

O proprietate care poate deservi drept casa de vacanta, poate fi considerata o investitie pentru o viitoare revanzare. Conacul boieresc Cioceanu din judetul Ialomita atrage cu siguranta privirile trecatorilor din comuna Reviga, situata la putin peste 100 de kilometri de Bucuresti.

Cu o suprafata construita de circa 370 de mp, pe un teren de peste 1.100 mp, conacul boieresc Cioceanu, cu 12 camere, in stil neoromanesc, pe o structura - subsol, parter si un etaj (S+P+1E), a fost listat la un pret de pornire de 36.000 de euro, valoarea sa fiind estimata la un pret de vanzare cuprins intre 50.000 – 75.000 de euro, conform Artmark Historical Estate, divizia imobiliara a casei de licitatii Artmark.

Afla-i intreaga poveste dintr-un material separat publicat pe wall-street.ro.

3. Casa Muzeu Brancusi de langa Hobita

3. Casa Muzeu Brancusi de langa Hobita

Casa construita in 1920-1930 in localitatea Pestisani de langa Targu Jiu a intrat in posesia familiei Brancusi atunci cand Jean Brancusi, nepotul sculptorului, s-a casatorit cu nepoata lui Ion Fuiorea, un amic al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Locuinta cu o suprafata de 470 mp a fost vizitata de Constantin Brancusi de fiecare data cand se intorcea in tara. In 1922, Brancusi o aduce in localitatea si pe Eileen Lane, una dintre femeile muza ale sculptorului.

Locuinta este in prezent sediu al Fundatiei Casa Brancusi-Hobita si este scoasa la vanzare la un pret de pornire de 175.000 euro, potrivit datelor Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark.

Desi are un pret ceva mai piperat, locatia poate fi considerata una dintre cele mai bune optiuni de investitii, avand in vedere incarcatura istorica de care se bucura.

4. Vila istorica in Campulung Muscel

4. Vila istorica in Campulung Muscel

Ridicata de arhitectul D. Ionescu – Berechet, vila istorica din Campulung-Muscel, scoasa la vanzare pentru 245.000 de euro este situata intr-o zona cu un potential foarte ridicat de turism, fiind situata la 300 de metri de Manastirea Negru Voda si la 50 km de Castelul Bran.

Vila, construita in stil Brincovenesc in anul 1928, este desfasurata pe 2 etaje cu o suprafata de 250 mp si un teren de 520 mp.

Vila a fost complet restaurata si modernizata in anul 2008.

Pentru pastrarea valorii istorice au fost mentinute cele 4 sobe de teracota (refacute), parchetul de stejar, lustrele si o parte din mobilier.

Proiectul a fost listat pe mai multe site-uri de anunturi, la un pret de 245.000 de euro.