Consultantul imobiliar DTZ Echinox a mediat pentru Hewlett-Packard Romania inchirierea celei mai mari suprafete totale de birouri la nivelul capitalei, de 15.300 de metri patrati, informeaza un comunicat al companiei.
Hewlett Packard isi va extinde spatiul inchiriat in complexul de birouri Novo Park cu inca 7.300 de metri patrati, in complexul de birouri Novo Park, ajungand astfel la un total de 15.300 de metri patrati inchiriati prin DTZ Echinox. "Global E-Business Operations Center, divizia de servicii integrate a HP a preluat trei etaje si jumatate din cladirea E a complexului, care este in prezent in constructie, lucrarile urmand sa se finalizeze in primavara viitoare", a aratat senior consultant in cadrul departamentului de Birouri al DTZ Echinox, Mihai Plaesu.

Primele doua unitati de servicii integrate ale HP au fost amplasate, temporar, in noiembrie 2005 si februarie 2006 in suprafata primei faze de dezvoltare a Novo Park, in cladirile B si C si in cladirea Bucharest Financial Plaza, unde compania de IT a ocupat in total 3.000 de metri patrati. Al patrulea centru a devenit functional in iunie 2006, ocupand intreaga cladire D, de circa 5.000 de metri patrati. HP se asteapta sa ocupe spatiul inchiriat in cladirea E pana in aprilie 2007, se arata in comunicat.

Complexul de birouri Novo Park a fost livrat pe piata in 2005, fiind modernizat de o companie locala, pe structura unei constructii deja existente. Spatiul se incadreaza in clasa B de birouri, si are o suprafata de circa 27.000 de metri patrati, inclusiv noua cladire E, fiind amplasat in zona Pipera.

In prezent, in complexul de birouri Novo Park au mai inchiriat spatiu de birouri grupul editorial Ringier Romania (5.400 de metri patrati) si producatorul IT Infineon Technologies (2.200 de metri patrati). Alte tranzactii de inchiriere de spatiu de birou de mare amploare au incheiat ING Bank, pentru 10.000 de metri patrati in zona Bulevardului Expozitiei si Ubisoft, pentru 11.500 de metri patrati, in S Park.

DTZ a mai oferit astfel de servicii pentru HP in Sofia, unde compania IT a inchiriat 11.000 de metri patrati in Business Park Sofia, a explicat directorul administrativ al DTZ Echinox, Tim Wilkinson. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala a companiei internationale imobiliare DTZ. Grupul DTZ este listat la bursa din Londra din 1987 si are o retea de peste 3.400 de consultanti in 96 de orase in 26 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri