Multi romani dau avans pentru a rezerva un apartament in proiecte aflate inca pe hartie, pe terenuri care nu au toate autorizatiile luate, fara sa vada practic cum arata locuinta pentru care iau un credit pe 30 de ani, a declarat Andreea Comsa, managing director Premier Estate Management, scrie Mediafax.

'Se cumpara si pe un teren pe care nu e nimic, un teren care nu are inca autorizare completa, nimic construit. Sunt oameni care rezerva locul fara sa vada nimic clar. E o nebunie prin Prima casa.", a mai spus Comsa.

Consultantul imobiliar a dat ca exemplu un proiect din sudul Capitalei pentru care a vandut 60 de apartamente in doua luni, proiectul fiind inca in prima faza de constructie, fara finisari. "Oamenii se inghesuie sa cumpere fara sa vada cum arata la final", a spus ea.

Decizii pripite de acest gen sunt periculoase pe termen lung, cand e vorba de a contracta un credit pe 30 de ani. E ca un efect de turma. Sunt clienti educati, dar si multi clienti putin educati, usor de influentat de agent, care poate fi foarte agresiv in promovare", a remarcat Comsa.

Pe de alta parte, reprezentantul Premier Estate Management spune ca programul Prima Casa a fost esential in dezvoltarea pietei imobiliare si a ajutat multi tineri sa isi cumpere o casa.

Totusi, sectorul trebuie sa evolueze si trebuie gasite alte solutii de finantare de catre banci, fara implicarea statului. In plus, Prima Casa a mentinut mare parte din domeniul rezidential intr-o zona de pret care nu permite dezvoltarile de calitate inalta, iar aceasta situatie trebuie sa inceteze, a mai spus Andreea Comsa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri