Atunci cand te gandesti la motivele pentru care ar trebui sa renunti la apartamentul vechi si sa cumperi unul nou, iti vin in minte cateva argumente evidente: iti doresti mai mult spatiu, precum si mai multa siguranta.

O locuinta cumparata intr-un ansamblu rezidential nou vine la pachet cu o serie de avantaje foarte greu de ignorat:

1. O poti amenaja dupa bunul plac

Atunci cand cumperi o locinta noua, o achizitionezi, de obicei, fara mobila, insa cu finisaje de foarte buna calitate. In acel moment iti poti pune imaginatia la treaba si poti amenaja locuinta dupa bunul plac. O poti face sa arate asa cum ti-ai dorit intotdeauna sa se prezinte casa in care locuiesti. Apartamentul tau va reflecta, astfel, propria ta personalitate, si nu personalitatea si deciziile altcuiva, conform newhomesource.com.

2. Poti face o adevarata afacere

Unele locuinte aflate in ansambluri rezidentiale noi sunt mult mai ieftine decat ne-au obisnuit preturile din marile orase. Spre exemplu, pretul mediu de vanzare pe metrul patrat este de peste 1.300 de euro in centrul Bucurestiului si 880 de euro in cartierele periferice. Cu toate acestea, exista si oferte mult mai tentante. Spre exemplu, unul dintre aceste apartamente noi in Bucuresti are preturi mai mici de 700 euro pe metrul patrat, iar proprietarii vor beneficia de acces controlat, paza permanenta, spatii verzi si gradini interioare, loc de joaca pentru copii, clinica medicala, supermarket, salon de infrumusetare si asistenta tehnica non-stop.


3. Sunt rezistente la cutremure

Romania si, in special, Bucurestiul se afla intr-o zona seismica activa, iar un cutremur ar putea avea loc oricand. Daca blocul in care locuiesti se afla pe lista imobilelor expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic, publicata de Primaria Municipiului Bucuresti si actualizata la data de 7 aprilie 2016, trebuie sa te muti cat mai repede intr-un apartament nou. Siguranta ta si a familiei tale este foarte importanta.

4. Sunt izolate termic

Blocurile de locuinte din ansamblurile rezidentiale noi sunt proiectate, din start, cu o izolatie termica eficienta si sunt construite cu materiale care vor ajuta noii proprietari sa economiseasca foarte multa energie de-a lungul timpului. Un apa racoros in timpul verii si aerul cald in timpul iernii, fapt ce scade timpul de functionare al aerului conditionat sau al centralei termice,conform usnews.com.

5. Nu va trebui sa renovezi locuinta

Un apartament cumparat intr-un ansamblu rezidential nou te va scuti de renovarea locuintei proaspat cumparate. Daca vei cumpara, insa, un apartament intr-un bloc vechi, mai mult ca sigur vei fi obligat sa-l renovezi in profunzime si sa schimbi inclusiv instalatia electrica, fapt ce va creste si mai mult costurile efective ale noii achizitii. Spre exemplu, renovarea unui apartament vechi poate ajunge si la 15.000 de euro, in functie de materialele pe care vrei sa le folosesti si de tarifele practicate de echipa de muncitori.

6. Costurile de mentenanta sunt minime

Un apartament nou este construit din materiale noi, care nu se vor degrada in urmatorii ani. Acest lucru face ca toate costurile de mentenanta sa fie minime, conform forbes.com. Un apartament nou se aseamana cu un autovehicul nou, ale carui costuri de reparatie sunt inexistente in primii ani de functionare, spre deosebire de o masina veche, care poate deveni o investitie foarte paguboasa inca de la inceput.

7. Garantia este importanta

Atunci cand cumperi un apartament intr-un ansamblu rezidential nou, constructorii se obliga prin contract sa repare eventualele defectiuni ale instalatiei electrice si a celei sanitare. Siguranta functionarii instalatiilor din apartament devine, astfel, un avantaj indiscutabil care vine la pachet cu achizitionarea unui apartament nou.


Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri