Wienerberger Romania, cel mai mare producator de blocuri ceramice la nivel local, a achizitionat afacerea cu caramida de la Buzau a Search Chemicals, incluzand activele societatii si o cariera de argila, una dintre facilitatile de productie detinute de omul de afaceri turc Omer Susli in Romania.

Omer Susli a achizitionat in 2014 si operatiunile Praktiker la nivel local.

Partile implicate in aceasta tranzactie au convenit sa pastreze confidentiale informatiile legate de pretul de achizitie.

Fabrica de caramida de la Buzau a intrat in conservare in anul 2011 si a fost repornita in 2014, cu functionare la o capacitate redusa. Preluarea fabricii din Buzau duce la imbunatatirea acoperirii geografice pentru activitatea companiei in piata de zidarie.
Wienerberger Romania are in plan retehnologizarea facilitatilor de productie in urmatoarele luni, pentru a le aduce la standardele internationale ale grupului, oferind astfel produse de calitate ridicata pe piata din Romania. De asemenea, Wienerberger isi va consolida pozitia de angajator pe piata locala avand in vedere ca personalul fabricii va fi pastrat si va beneficia de programe de formare profesionala.

„Aceasta achizitie si investitiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arata implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are in dezvoltarea pietei locale, atat pe parte de productie, cat si pe partea de sustinere a dezvoltarii constructiilor rezidentiale prin utilizarea de materiale de constructie”, a declarat Corneliu Fecioru, managing director sales & marketing in cadrul Wienerberger Romania.

corneliu fecioru wienerberger

Omer Susli, proprietar Praktiker si Search Chemicals: Vrem sa iesim din activitatea de productie si sa ne concentram pe retail

Contactat de catre wall-street.ro, omul de afaceri Omer Susli, sustine ca isi doreste ca treptat sa scoata la vanzare intreaga activitate de productie si sa se concentreze pe retail.

„Vrem ca incet-incet vrem sa iesim din zona de productie pentru a ne concentra pe cea de retail, acolo unde activitatea Praktiker devine tot mai importanta. (...) Pe partea de productie, Search Chemicals detinea doua facilitati de productie – una in Buzau si alta in Constanta. Urmeaza, cel mai probabil, vanzarea si celei din zona Dobrogei”, spus Omer Susli pentru wall-street.ro.

Omul de afaceri turc Omer Susli detine 95% din actiunile companiei Search Chemicals, grup specializat in zona activitatii de productie si distributie de materiale de constructii.

bpv Grigorescu Stefanica a asistat tranzactia dintre Wienerberger si Search Chemicals

bpv Grigorescu Stefanica a oferit consultanta juridica pentru Wienerberger, cel mai mare producator de caramida si blocuri ceramice din Romania, in cea mai recenta tranzactie a sa prin care Wienerberger a achizitionat afacerea aferenta fabricii de caramida din Berca, Buzau, detinuta de Search Chemicals, o companie cu sediul social in Constanta.

Tranzactia a presupus un transfer de afacere, care include si preluarea de catre Wienerberger a unitatii de productie. Avocatii bpv Grigorescu Stefanica au oferit asistenta juridica pe tot parcursul tranzactiei, analizand cu atentie toate aspectele de drept societar, drept imobiliar, resurse naturale, dreptul muncii, drept comercial, dreptul concurentei implicate in procesul de achizitie. Echipa de avocati a fost coordonata de Catalin Grigorescu (managing partner) si compusa din Cristina Mihai (avocat senior coordonator) si Andreea Carare (avocat colaborator).

Prima parte a anului 2016 a marcat o accelerare considerabila a activitatii departamentului de fuziuni si achizitii din cadrul bpv Grigorescu Stefanica, avocatii fiind implicati in incheierea unor tranzactii relevante la nivel regional si international, printre care: achizitia pachetului majoritar din reteaua de clinici stomatologice Dent Estet de catre liderul pietei de servicii medicale private MedLife, achizitia de 920 de milioane de dolari a Key Safety Systems de catre conglomeratul chinez Joyson Electronics, una dintre cele mai mari din domeniul auto din 2016 sau tranzactia prin care compania americana de IT Riverbed Technology a preluat compania germana Ocedo. Pe masa echipei se afla in acest moment proiecte de M&A in desfasurare in sectoarele financiar-bancar, materiale de constructii, agricultura, shipping.

Wienerberger este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania (caramizi), pe o piata pe care mai activeaza nume precum Cemacon, Brikston sau Soceram.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri