Immofinanz, unul dintre cei mai importanti proprietari de cladiri de birouri din Bucuresti, anunta numeroase parteneriate noi si extinderi ale contractelor de inchiriere pe segmentul office local, pentru suprafete de peste 37.000 de metri patrati.

Immofinanz, al doilea cel mai mare proprietar de birouri la nivel local, a atras chiriasi noi pentru 19.200 de metri patrati si a prelungit si extins contracte existente pentru mai mult de 18.000 de metri patrati in sapte dintre cladirile sale de birouri clasa A din Capitala.

Printre cei mai importanti chiriasi noi ai Immofinanz se numara Antena TV Group, una dintre cele mai importante retele nationale de televiziune, care isi va muta intreaga activitate in Iride Business Park, intr-o suprafata de 9.000 de metri patrati, Am Grup Agent si Q’s Inn, care au semnat contracte de inchiriere pentru suprafete totale de peste 3.500 de metri patrati in Pipera Warehouse, si Banca Transilvania, cu 1.800 de metri patrati inchiriati in Baneasa Airport Tower.

Alti sase chiriasi noi completeaza lista de companii ce vor activa in Iride Business Park, printre care Deutsche Telekom Pan-Net Romania si ComputerGames.ro, care au semnat contracte pentru aproape 4.000 de metri patrati.

Complexul Victoria Park ajunge la un grad de inchiriere de aproape 100% si isi diversifica gama de produse si servicii disponibile in zona comerciala de la parter, cu noi chiriasi din sectoarele farmaceutic si wellness.

De asemenea, numeroase contracte de inchiriere au fost prelungite si extinse, pe primul loc in topul acordurilor prelungite inscriindu-se Global Business Center cu o suprafata de 10.000 de metri patrati. Mai mult, S-Park isi consolideaza pozitia pe piata prin prelungirea si extinderea contractelor cu Wizrom, Johnson&Johnson si ING, parteneri ai Immofinanz inca din 2007, pentru suprafete totale de peste 4.500 de metri patrati.

Immofinanz si CA Immo, doi dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori europeni, si-au anuntat planul de a-si uni operatiunile, decizie care ar urma sa creeze un nou lider de piata in sectorul real-estate austriac si una dintre cele mai puternice companii din imobiliare in Europa Centrala si de Est.

Immofinanz va cumpara, intr-o prima etapa, o participatie de 26% din actiunile CA Immo de la O1Group, un fond de investitii detinut de miliardarul rus Boris Mints, pentru 604 milioane de euro.

Finalizarea procesului de fuziune ar urma sa aiba loc in cursul anului 2017.

Discutiile pentru o posibila fuziune dintre cele doua companii a aparut inca din primavara anului trecut, cand Immofinanz anunta ca isi doreste sa cumpere 29% din actiunile CA Immo.

Immofinanz este unul dintre cel mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, pe o piata pe care mai sunt activi jucatori precum NEPI, Globalworth sau Genesis Development, compania omului de afaceri Liviu Tudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri