Proiectul Esplanada, care va fi dezvoltat in centrul Capitalei, reprezinta prioritatea corporatiei TriGranit in Europa Centrala si de Est, a declarat directorul general TriGranit Development Corporation, Todd Cowan, cu ocazia prezentarii proiectului autoritatilor canadiene si romane, in cadrul inaugurarii noii cladiri a Consulatului Canadei la Bucuresti, informeaza un comunicat al companiei.
"Romania este prioritatea noastra numarul unu in Europa Centrala si de Est si ne dorim sa oferim Bucurestiului un nou simbol, capabil sa exprime si sa alimenteze aspiratiile de dezvoltare continua a orasului", a spus Cowan.

TriGranit intentioneaza sa dezvolte proiecte de anvergura in majoritatea oraselor importante din Romania. Aceste proiecte vor implica arhitecti, ingineri, proiectanti romani, precum si firme de constructii locale.

Esplanada City Center va transforma functional zona marginita de b-dul Unirii, strada Nerva Traian, b-dul Octavian Goga si b-dul Mircea Voda, pe o suprafata de 10,7 hectare, cu ajutorul unei investitii de aproximativ un miliard de euro. Proiectul isi propune sa creeze un nou centru in inima Capitalei.

Esplanada va cuprinde spatii comerciale, locuinte, birouri si spatii cu functiuni de relaxare, toate acestea integrate intr-o comunitate urbana agrementata cu un peisaj citadin format din strazi, piete publice si gradini. Proiectul va crea mii de locuri noi de munca in constructii, precum si numeroase oportunitati de angajare permanenta.

TriGranit Development Corporation a luat fiinta in 1996, printr-un joint venture cu compania Trizec Properties (fosta TrizecHahn), una dintre cele mai mari companii imobiliare din Canada.

Actionariatul TriGranit il include pe recunoscutul om de afaceri canadian dl. Peter Munk, fondator si presedinte al celei mai mari companii miniere aurifere din lume - Barrick Gold, presedinte si actionar majoritar al Trizec Properties, una dintre cele cele mai importante companii imobiliare canadiene tranzactionate la bursa. De asemenea, printre actionari se numara Nathaniel Rothschild, compania austriaca Immoeast - a patra ca marime listata la bursa in Europa continentala, Sandor Csanyi, director executiv si presedinte al OTP - cea mai importanta banca din Europa Centrala si de Est.

TriGranit, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Europa Centrala si de Est, a finalizat proiecte in valoare totala de 1,5 miliarde euro. Compania lucreaza in acest moment la 30 de proiecte in 12 tari, care presupun un program de investitii cumulate de 5 miliarde euro. Dupa finalizarea cu succes a mai multor proiecte in Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia, compania si-a extins aria de interes si in Romania, Serbia, Croatia, Slovenia, Muntenegru, Bulgaria, Rusia si Ucraina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri