Lucrarile de constructii au inregistrat o scadere neasteptata in luna martie, de 0,3%, fata de aceeasi luna din 2015, dupa un inceput de an in crestere sustinuta, declinul fiind generat in principal de reducerea lucrarilor la cladiri nerezidentiale, potrivit datelor publicate, de Institutul National de Statistica.

Lucrarile de constructii au inregistrat, in luna februarie, o crestere cu 8,7% fata de aceeasi perioada din 2015, dupa un avans de 6,7% in prima luna a anului, conform News.ro.

Cumulat pe primele trei luni, constructiile au avansat cu 1,1% fata de perioada similara a anului trecut

Statisticile oficiale arata ca, in martie 2016, s-au inregistrat cresteri, comparativ cu a treia luna din anul trecut, la cladirile rezidentiale, cu 7,7%, si la constructiile ingineresti, cu 4%. Singura categorie pe minus a fost cea a cladirilor nerezidentiale, care a inregistrat in martie o scadere cu 11,1% fata de martie 2015, tragand in jos tot sectorul constructiilor.

"Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de constructii noi cu 17,6%, respectiv cu 1,7%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 17,9%", se arata in comunicatul INS.

Fata de februarie, lucrarile de constructii au crescut in martie cu 39%, o evolutie obisnuita la inceputul primaverii, cand incepe sezonul constructiilor.

Anul trecut, numarul de locuinte terminate a crescut cu 10,4% fata de 2014, pana la 47.017, dupa sase ani la rand de scadere, dar ramane semnificativ mai mic decat nivelul de dinainte de criza.

In 2008, an de varf pentru constructiile din Romania, s-au finalizat 64.414 de locuinte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri