AFI Europe Romania, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, a publicat rezultatele financiare obtinute in T1 2016, inregistrand un venit operational net (NOI) de 10,8 milioane de euro din activele sale generatoare de venit din Romania de-a lungul primelor 3 luni ale anului, reprezentand o crestere de peste 12% in comparatie cu primul trimestru al anului trecut 2015.

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, activul cel mai mare si mai important al companiei, a avut un venit operational net de peste 8 milioane de euro in T1 2016, rezultate mai mari cu 9,6% fata de cele inregistrate in T1 2015.

Vanzarile retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri) au crescut cu 14% in T1, inregistrand peste 55 de milioane de euro in primele 3 luni ale anului 2016.

Rezultatele AFI Palace Ploiesti continua sa arate cresteri semnificative pentru toti parametrii. Vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) au crescut cu 23% in T1 2016 si venitul operational net (NOI) s-a apreciat cu 4,6% in comparatie cu T1 2015. Gradul de ocupare actual a centrului comercial din Ploiesti este de peste 99%.

Rezultatele financiare ale cladirilor de birouri AFI Park 1, AFI Park 2 si AFI Park 3 au inregistrat o crestere de 33% a NOI in T1 fata de anul trecut. Gradul de ocupare in cele trei cladiri de birouri este de 100%.

“AFI Europe Romania a incheiat primul trimestru din acest an cu rezultate imbunatatite si in crestere pentru toti parametrii. Performanta centrelor comerciale este uimitoare, primele trei cladiri de birouri din AFI Park sunt 100% ocupate, AFI Park 4&5 se apropie de o rata de ocupare de 70%, proiecte precum cel cu destinatie mixta AFI Palace Brasov, care va include un centru comercial de 45.000 mp inchiriabili si spatii de birouri de 25.000 mp inchiriabili, iar proiectul de birouri AFI Tech Park din Bucuresti de 50.000 mp inchiriabili si AFI City din Bucuresti Noi sunt in derulare. Obtinerea unui venit operational mai mare cu 12,2% decat in T1 de anul trecut nu a fost o misiune usoara, dar am reusit sa imbunatatim rezultatele trimestru dupa trimestru, an dupa an. Aditional proiectelor noi, in acest moment extindem ambele mall-uri (din Cotroceni si Ploiesti), aducand noi branduri europene de top si intarind astfel mixul de chiriasi. Dupa finalizarea AFI Park 4&5, portofoliul din Romania a ajuns la 180.000 mp de spatii inchiriabili”, a mentionat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Properties: Profituri de 43 de milioane de euro in T1 2016, cu 251% mai mari in comparatie cu T1 2015

AFI Properties, compania mama a AFI Europe, a publicat rezultatele financiare pentru T1 2016, inregistrand un venit operationa de 20 de milioane de euro in primele 3 luni,un profit de 43 de milioane de euro si un venit operational de 66 de milioane de euro, in crestere cu 251%, respectiv cu 209%, fata de T1 2015.

Rezultatele crescute se datoreaza finalizarii a 32.000 metri patrati de birouri in Bucuresti, odata cu livrarea AFI Park 4&5, a 12.000 mp de birouri in Belgrad si valorii in crestere a bunurilor din portofoliul din Berlin. In acest moment, AFI Properties, prin subsidiarele sale, a proiectat si dezvoltat 200.000 mp de spatii comerciale si 500 de unitati rezidentiale, cu dezvoltari precum centrul comercial si proiectul de birouri din Brasov si cladirile de birouri din Serbia, Polonia si Cehia.

AFI Europe opereaza in Romania din 2005. Compania a dezvoltat si gestioneaza AFI Palace Cotroceni, cel mai mare si de success mall din Romania si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Centrul comercial se intinde pe o suprafata inchiriabila de peste 82.000 mp si ofera vizitatorilor o vasta zona de divertisment cu multiple optiuni pentru petrecerea timpului liber si peste 300 de magazine ale brandurilor locale si internationale, vizitate in medie de 50.000 de clienti pe zi.

In octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiesti, primul si singurul mall modern dezvoltat in centrul orasului Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial ofera o suprafata inchirabila (GLA) de 33.000 de metri patrati, disponibila pe doua etaje ce cuprind peste 100 de branduri nationale si internationale, alaturi de peste 7.000 de metri patrati de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe Romania a dezvoltat AFI Park, cel mai nou si mai avansat parc de business de clasa A din Bucuresti, care a atins un grad de ocupare de 98%. Parcul ofera 70.000 mp de spatii de birouri, ocupate de companii multinationale din domeniu IT&C. Primele trei cladiri de birouri, cu o suprafata inchiriabila de 38.000 mp sunt inchiriate in proportie de 97%

In Februarie 2016, AFI Europe Romania a finalizat constructia AFI Park 4&5, care ofera proiectului o suprafata inchiriabila aditionala de 32.000 mp. AFI Park 4&5 a atins un grad de ocupare de 60%, inainte de finalizare, prin pre-inchirierea a 18.000 metri patrati de catre Cameron, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation si un jucator din IT&C nou intrat pe piata din Romania.

Mai mult, AFI Europe Romania va dezvolta in viitorul apropiat doua proiecte cu utilizare mixta pe terenul de 80.000 mp pe care il detine in orasul Arad si pe terenul de 148.000 mp din Bucurestii Noi din sectorul 1 al Capitalei.

Pe segmentul cladirilor de birouri, AFI Europe Romania va dezvolta AFI TECH PARK Bucuresti, un parc de business clasa A cuprinzand 50.000 mp GLA, amplasat in imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott si a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta in 2 cladiri de birouri de inaltime redusa si un turn de birouri, cu multe spatii verzi, spatii moderne, high tech, intr-un centru urban cu o piateta centrala si gradini. AFI TECH PARK va raspunde nevoilor de extindere ale companiilor IT&C din Romania, oferindu-le un spatiu potrivit din punct de vedere al specificatiilor tehnice si al posibilitatilor de crestere. Faptul ca centrul de birouri este situat in centrul orasului Bucuresti si nu la periferie, ofera proiectului avantajul unic de a fi cautat de companiile multinationale din Romania.

AFI Europe este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, o piata pe care concureaza cu nume mari precum Baneasa Developments (proprietarul Baneasa Shopping City), NEPI (Mega Mall, Promenada Mall Floreasca etc), Anchor Group, Iulius Group sau S Immo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri