Premier Estate Management, una dintre cele mai mari companii de consultanta si vanzari asistate in domeniul imobiliar, a vandut in primele 5 luni apartamente si terenuri in valoare de peste 22 milioane euro. Cele mai bune vanzari rezidentiale au fost inregistrate in complexul rezidential Asmita Gardens, unde au fost tranzactionate apartamente in valoare totala de peste 4.5 milioane euro.

In medie, Premier Estate Management a tranzactionat in fiecare luna 36 de apartamente cu o valoare totala lunara de circa 2.600.000 euro, cele mai cautate apartamente fiind cele cu 2 camere, potrivit companiei. Din totalul tranzactiilor, 58% au fost realizate prin intermediul creditului Prima Casa.

Procentul mai scazut fata de anii anteriori s-a datorat diversificarii portofoliului de proiecte detinute de companie, care combina in prezent atat ansambluri rezidentiale care tranzactioneaza in proportie de 85% prin intermediul programului Prima Casa (Pallady Towers, Citadella Titan, Cartierul Solar), cat si proiecte premium, unde majoritatea cumparatorilor prefera sistemul de 'rate la dezvoltator’(Asmita Gardens, Ibiza Sol, 49Gafencu).

"Anul 2016 a inceput promitator pentru piata rezidentiala si preconizam ca va fi un an extrem de bun pentru investitii imobiliare si dezvoltari de proiecte de calitate in toate zonele Capitalei. Interesul crescut al clientilor pentru ansamblurile din portofoliul nostru ne bucura si, totodata, ne reconfirma faptul ca acestea indeplinesc cu succes criteriile pe care romanii le au in vedere atunci cand isi cauta o locuinta, de la preturi si modalitati variate de plata, locatie, calitatea materialelor, proximitatea fata de mijloacele de transport in comun si de zonele verzi", a spus Andreea Comsa (foto), CEO, Premier Estate Management.

Aproximativ 6 milioane euro din cele 22 milioane euro tranzactionate in aceasta perioada au fost realizate de noul Departament de Investitii din cadrul companiei ce are ca obiective elaborarea de planuri de business pentru investitorii care prospecteaza piata rezidentiala, intreprinderea de studii de fezabilitate, realizarea negocierilor pentru clientii corporate si inlesnirea accesului la finantare pentru achizitiile de teren si pentru dezvoltarea de proiecte.

Imobilele tranzactionate de acest departament in prima perioada a anului includ: un teren de 4.1 ha situat pe Bd. Timisoara vandut de catre o banca la un pret cu 50% mai mic decat pretul pietei; un pachet de apartamente si parcari apartinand unei banci si vandut unui investitor privat, la un discount atractiv; un spatiu comercial situat pe Calea Victoriei, achizitionat de catre un investitor in scopul obtinerii de venituri atractive din inchiriere.

Compania detine in prezent un portofoliu de 1.000 apartamente si vile, de nivel mediu - ridicat in complexuri precum Ibiza Sol, Asmita Gardens, si pana la locuinte cu preturi mai accesibile in diverse cartiere din capitala. In portofoliul Premier Estate Management se regasesc si oferte de lux, precum ar fi cele apartinand ansamblului 49Gafencu.

Premier Estate Management este una dintre cele mai mari companii de consultanta si vanzari asistate pe segmentul rezidential. Cu o vechime de 8 ani pe piata, compania are un portofoliu cu investitii de peste 150 milioane euro si cuprinde peste 1.000 de apartamente gestionate in ansamblurile rezidentiale Asmita Gardens, Ibiza Sol, 49 Gafencu, Citadella Titan si Pallady Towers Residence si Green City.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri