Vastint, divizia de dezvoltari imobiliare a grupului suedez IKEA, a dat startul lucrarilor la al doilea proiect major in Bucuresti, anume, cele trei cladiri ale proiectului Business Garden Bucharest, ce insumeaza 41.000 metri patrati de spatii de birouri, clasa A si zone comerciale la parter.

PORR Construct este antreprenorul general al proiectului iar punerea in functiune este planificata pentru a doua jumatate a anului 2018. Business Garden Bucharest este amplasat in sectorul 6, pe Calea Plevnei nr. 159 - zona Orhideea, in vecinatatea galeriei comerciale Carrefour Orhideea, la doar cateva minute cu masina de Piata Victoriei, in centrul orasului. Ansamblul cuprinde o cladire de birouri de 21.000 metri patrati, plus alte doua cladiri de cate 10.000 metri patrati, suprafata inchiriabila fiecare, inconjurate de o gradina cu zone de recreere, in proximitatea statiilor de metrou Basarab si Grozavesti.

"Complexul a primit de curand nivelul maxim de pre-certificare, LEED Platinum, ca recunoastere a proiectarii si planificarii durabile ce se vor traduce, printre altele, intr-o calitate sporita a ambientului interior. Acest lucru presupune un sistem de ventilatie si aer conditionat silentios, sanatos, cu 100% aport de aer proaspat, 3 m inaltime libera pe etaj, ferestre care se deschid la fiecare 2.7 m, control termic si confort vizual imbunatatit, pentru a numi doar cateva aspecte", potrivit unui comunicat al Vastint.

Antoniu Panait, director general al Vastint Romania arata ca, prin startul lucrarilor, "operatiunile Vastint Romania iau avant cu 70.000 metri patrati, de spatii de birouri centrale, in constructie in doua proiecte importante in acelasi timp".

Al saselea ansamblu de acest fel in Europa, Business Garden Bucharest dispune de o amplasare centrala pentru birouri, cu acces facil atat cu metroul cat si cu masina sau alte mijloace de transport public, inclusiv cu trenul. In cadrul complexului si in apropiere vor fi accesibile servicii si facilitati variate, pentru a intampina nevoile chiriasilor si ale angajatilor acestora pe parcursul zilei de lucru. Business Garden Bucharest a fost proiectat de West Group Architecture iar antreprenorul general este PORR Construct.

Sursa foto: Vastint

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri