Forte Partners, unul dintre cei mai noi dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, a desemnat compania Bog’Art ca antreprenor general pentru prima faza a proiectului imobiliar The Bridge.

Procesul de selectie a fost demarat in luna decembrie a anului trecut si a urmarit alegerea unei societati cu expertiza in proiecte de amploare.

”Compania Bog’Art va fi responsabila pentru prima faza a parcului de afaceri, o cladire cu doua subsoluri, parter si 10 etaje, cu o suprafata construita totala de 52.000 mp” a declarat Geo Margescu (foto mai jos), CEO si fondator Forte Partners.

Pentru constructia cladirii va fi folosit un sistem de imbinare a monolitului cu elementele prefabricate (imbinarea stalpilor in plansee, cuplarea grinzilor in nodurile stalpilor, precum si a grinzilor care pornesc din nuclee). Cladirea va beneficia de o receptie de 10 m inaltime, precum si de o curte interioara ce va oferi angajatiilor din acest parc de afaceri spatii de recreere in natura

The Bridge este proiectat luand in calcul ultimele tendinte la nivel mondial in materie de cladiri ecologice, viitorul centru de afaceri urmand sa fie certificat LEED GOLD. Firma care semneaza arhitectura proiectului si totodata care se ocupa de certificarea LEED este Epstein.

Parcul de afaceri The Bridge va fi ridicat pe Soseaua Orhideelor 15C, pe terenul fostei fabrici de paine Spicul, in doua faze, valoarea primei faze ridicandu-se la 60 de milioane euro. Termenul estimat de finalizare este septembrie 2017.

In luna aprilie, Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat un contract de inchiriere pentru o suprafata de 18.000 mp, banca urmand sa isi consolideze aici centrele de business pe cinci etaje si sa deschida o sucursala la parterul imobilului.

Bog’Art este una dintre cele mai experimentate companii de constructii din Romania, cu o activitate de 25 de ani pe piata locala si proiecte complexe in portofoliu.

Intr-o discutie recenta cu presa, Geo Margescu sustinea ca este loc suficient pentru dezvoltari de proiecte imobiliare – atat birouri cat si rezidentiale in mai multe zone cheie, fiind un moment foarte bun pentru achizitia de spatii pentru viitoare dezvoltar.

“Dispunem de mai multe terenuri in mai multe zone cheie din Bucuresti – in Nord, Centru-Vest, dar si in zona de Sud. Din pacate, terenuri nu se mai fabrica, motiv pentru care asigurarea lor pentru proiecte viitoare a fost o devizie foarte buna. Nu cred ca se vor livra 1 mil. mp de spatii de birouri in urmatorii ani, dar ma astept ca apetitul de investitii sa creasca si Romania sa devina un punct tot mai atractiv pe harta, asta si pentru ca la noi costul scazut cu chiria, mult sub nivelul tarilor din regiune, va oferi randamente si mai bune dezvoltatorilor si proprietarilor de spatii de birouri”, a declarat Geo Margescu.

Forte Partners, unul dintre cei mai activi dezvoltatori pe piata romaneasca imobiliara, a fost infiintat in 2014 de catre un grup de investitori cu o vasta experienta in mediul de afaceri local. In portofoliul Forte Partners se regasesc proiectele de birouri Stefan cel Mare si The Bridge, precum si terenuri pentru proiecte viitoare in diverse zone cheie ale Bucurestiului.

Forte Partners va deschide in luna septembrie a acestui an proiectul de birouri Stefan cel Mare Building, care va oferi o suprafata totala inchiriabila de 8.000 mp.

Pana in prezent, Forte Partners a reusit sa dezvolte si sa vanda doua proiecte de birouri importante in doua puncte cheie ale orasului – HQ Victoriei (Piata Victoriei) si Nova Building (zona Barbu Vacarescu – Floreasca).

Tot in zona de vest a Capitalei, foarte aproape de viitorul proiect The Bridge, austriecii de la CA Immo au anuntat ca vor dezvolta proiectul Orhideea Towers, care va cuprinde doua turnuri de birouri cu o suprafata de 37.000 mp.

In topul celor mai mari dezvoltatori imobiliari autohtoni se mai numara Liviu Tudor (Genesis Development) sau Iulian Dascalu (Iulius Group), pe o piata pe care activeaza si nume mari precum Immofinanz, Globalworth, NEPI sau AFI Europe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri