Investitorii si dezvoltatorii imobiliari care nu vor reusi sa se plieze pe cerintele viitorilor chiriasi vor esua, este de parere Sorin Visoianu (foto cover), directorul general Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Romania.

Prezent la o conferinta organizata de catre Business Review, care a reunit specialisti din piata imobiliara, Sorin Visoianu, country manager al dezvoltatorului austriac Immofinanz in Romania, sustine ca un proiect de birouri nu poate fi livrat pe piata si atat, ci este nevoie de investitii sustinute pentru a-l pastra competitiv intr-o piata in care lupta devine si mai acerba.

“Noi investim in permanenta in cladirile noastre. Avem chiriasi care sunt de la inceputuri in proiectele pe care le detinem, unii dintre acestia fiind deja la a patra negociere, bucurandu-se de investitiile continue pe care le facem. Pentru un proprietar de birouri sau dezvoltator este esentiala flexibilitatea in relatia cu chiriasul sau potentialul chirias. Dezvoltatorii care nu reusesc sa se plieze pe cerintele acestora vor esua”, este de parere Sorin Visoianu.

In opinia sa, piata s-a schimbat, cerintele chiriasilor fiind azi mult diferite fata de cum erau in trecut, iar in randul chiriasilor, cea mai mare concurenta se da pentru retentia angajatilor.

“In proiectele noastre am implementat inclusiv un serviciu de concierge, iar in momentul de fata lucram la un nou concept in spatiile de lucru pe care le detinem. (…) S-a dus vremea in care un dezvoltator oferea doar un spatiu de lucru. Astazi trebuie oferite servicii si o politica de flexibilitate”, apreciaza managerul Immofinanz.

2016, anul efervescentei pe piata de birouri

Anul 2016 se anunta a fi cel mai activ de la venirea crizei si pana in prezent pe piata de birouri, estimandu-se livrari pentru peste 400.000 mp spatii de lucru.

Intrebat despre cum vede Immofinanz aceasta avalansa de proiecte de birouri, in care grupul austriac pregateste livrarea Metroffice, un proiect de aproximativ 20.000 mp, Sorin Visoianu apreciaza ca actualmente conditiile din piata sunt unele incurajatoare pentru toti actorii din piata.

“Livrarile din 2016 vor fi mai mari decat deobicei, dar asta nu ne incurca cu nimic planurile. O economie care arata rezultate incurajatoare si pozitive atrage noi oportunitati. Romania ofera o oportunitate pentru potentiali investitori sau companii care vor sa isi dezvolte afaceri. Abia in 2017 situatia se va balansa foarte usor. (…) Faptul ca exista competitie pe piata este un lucru foarte bun. Daca am fi doar noi unde ar mai fi motivatia si dorinta de succes? Trebuie sa livram in piata produse de calitate si este o sansa pentru noi sa oferim servicii. Avem cresteri constante la gradul de ocupare. De la inceputul anului am tranzactionat nu mai putin de 37.000 mp – o valoare foarte mare in piata”, a mai adaugat managerul Immofinanz.

Immofinanz este unul dintre cel mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, pe o piata pe care mai sunt activi jucatori precum NEPI, Globalworth sau Genesis Development, compania omului de afaceri Liviu Tudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri