Sursa informatii: Global Property Guide

Trenurile de mare viteza vor uni orasele invecinate in megalopolis-uri

Trenurile de mare viteza vor uni orasele invecinate in megalopolis-uri

Tehnologia actuala in ceea ce priveste transporturile urbane si inter-urbane a ajuns oarecum la apogeu, iar pana in 2035, analistii considera ca inovatia in acest domeniu isi va spune cuvantul. In viitorul nu foarte indepartat vor exista trenuri de mare viteza (vezi proiectul Hyperloop propus de Elon Musk), care se vor deplasa de 3-4 ori mai repede decat orice alt tren modern. De exemplu, o calatorie de cateva sute de km intre Bucuresti si Budapesta, ar putea dura doar 30 de minute.

Cum aceste trenuri vor reduce durata unei calatorii, probabil ca orasele invecinate se vor contopi intr-o aglomerare urbana de tip megalopolis. Preturile din suburbii si pentru terenurile situate intre metropole va creste. China deja dezvolta un astfel de proiect, avand in plan sa uneasca noua orase intr-un singur megalopolis numit "Jing-Jin-Ji", locuit de peste 130 milioane de oameni. Si Rusia si-a propus un proiect similar intre Moscova si Sankt Petersburg.

Sursa foto: Sailorr / Shutterstock

Masinile electrice autonome vor economisi timp si spatiu

Masinile electrice autonome vor economisi timp si spatiu

In urmatorii 20 de ani, aproape toate masinile vor fi electrice si autonome, iar soferii umani vor deveni, fara indoiala, o caracteristica a trecutului. In acelasi timp, centrele oraselor nu vor mai fi aglomerate cu parcari, in conditiile in care vor fi dezvoltate unitati de parcare eficiente ori masinile se vor deplasa singure catre spatii de parcare amenajate in zonele limitrofe. Masinile Tesla, de exemplu, sunt dotate cu functia "Summon", care deja face acest lucru. Si pentru ca sunt electrice, aceste masini vor elimina necesitatea existentei benzinariilor.

Sursa foto: chombosan / Shutterstock

Proprietatile imobiliare isi vor face loc si in subteran dupa ce au cucerit cerul

Proprietatile imobiliare isi vor face loc si in subteran dupa ce au cucerit cerul

Pe masura ce tot mai multe persoane se muta in zonele urbane, preturile terenurilor vor creste foarte mult, iar dezvoltarile imobiliare vor fi deosebit de costisitoare. Din aceasta cauza, exista deja o serie de proiecte care iau in calcul dezvoltarile in subteran. De exemplu, parcul subteran din New York (care se va deschide in 2018) a fost construit in locul unui fost terminal de metrou.

In urmatoarele doua decenii, centrele comerciale, salile de gimnastica, spa-urile si cluburile de noapte se vor alatura, de asemenea, acestei tendinte, precum Underground City din Montreal care face legatura intre mai multe centre comerciale, cladiri de apartamente, hoteluri, banci si multe altele. O tehnologie speciala, care poate atrage lumina soarelui in aceste spatii se afla deja in lucru, astfel incat vegetatia sa se poata dezvolta sub nivelul solului.

Sursa foto: Wikimedia

Nanotehnologia va taia serios din costurile de constructie

Nanotehnologia va taia serios din costurile de constructie

Nanotehnologia are puterea de a revolutiona mai tot ceea ce oamenii pot face acum si va fi deosebit de utila, in mod particular, la crearea de materiale de constructii de calitate ridicata. Se poate argumenta ca, cei mai incantati de aceasta dezvoltare a nanotehnoligiei sunt arhitectii, pentru ca proiectele indraznete au sansa sa devina realitate. Nanotehnologia ar trebui sa apara in pragul usii noastre undeva in 2030, iar cand va fi, in cele din urma deprinsa, costurile din industria de constructii cu materiale se vor reduce in mod substantial.

Sursa foto: LeoSad / Shutterstock

Imprimantele 3D vor construi case rapid si vor schimba ideea de comert

Imprimantele 3D vor construi case rapid si vor schimba ideea de comert

In 2014, o companie din Shanghai, Winsun, a construit 10 case intr-o singura zi, folosind imprimante 3D, cu ajutorul unor materiale ieftine (un amestec de beton si deseuri reciclate) si fara forta de munca. Respectivele case costa astfel doar 5.000 de dolari fiecare. Imprimantele 3D sunt rare in prezent, dar in urmatoarele cateva decenii, vor deveni ceva obisnuit pe piata.

CEO Winsun, Ma Yi He, este convins ca proiecte mult mai mari pot fi executate folosind imprimante 3D, cum ar fi, de exemplu, zgarie-norii. De asemenea, zona de constructii nu va fi singura in care vor fi utilizate imprimante 3D. Acestea vor fi capabile sa creeze haine, mobila si aparate de uz casnic. Acest lucru va schimba si conceptul de comert: bunurile comandate online vor putea fi create cu ajutorul imprimantelor 3D in decurs de cateva ore si apoi livrate.

Sursa foto: Alexander Kirch / Shutterstock

Proprietatile vor putea fi cumparate folosind realitatea virtuala

Proprietatile vor putea fi cumparate folosind realitatea virtuala

Tehnologia care ofera realitatea virtuala ne va permite in curand sa depasim limitarile impuse de distanta. Potrivit Business Insider, piata de casti destinate realitatii virtuale va creste intr-un ritm sustinut anual de la 37 milioane de dolari in 2015 la 2,8 miliarde de dolari in 2020. Imersia totala cu realitatea virtuala ar putea fi realizata dupa 2035 si, desi poate parea prea stiintifico-fantastatic, este posibil ca nanotehnologia sa faca inutile dispozitivele actuale destinate realitatii virtuale. Dar, pana atunci, datorita castilor pentru realitate virtuala, cumparatorii de proprietati nu vor mai trebui sa paraseasca biroul sau casa pentru a viziona o proprietate.

Sursa foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock

Robotii si gadget-urile vor transforma managementul casei

Robotii si gadget-urile vor transforma managementul casei

Uita de animalele de companie! In viitorul apropiat, robotii vor fi cei mai buni prieteni ai omului. Va exista cate unul in fiecare casa pentru a face curatenie, pentru a spala rufele s.a.m.d. Ca urmare, proprietarii de cladiri nu vor mai trebui sa externalizeze aceste atributii unei societati de administrare. De exemplu, compania franceza Blue Frog Robotics intentioneaza sa puna pe piata curand robotul Buddy, care poate chiar si interactiona cu oamenii.

Noua tehnologie va schimba profund viata oamenilor de pretutindeni, si in particular, si piata imobiliara: toate activitatile de zi cu zi vor fi automatizate, dar si logistica sau schimbul de informatii, care va deveni mai rapid, iar constructia mai ieftina.

Sursa foto: Sunny studio / Shutterstock

Sursa foto: Sunny studio / Shutterstock