Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care NEPI (New Europe Property Investments) a preluat proiectul comercial Shopping City Sibiu, detinut de firma Bel Rom Trei SRL, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Cele doua companii tranzactionate sunt active in sectorul serviciilor de inchiriere a proprietatilor imobiliare cu destinatie comerciala din cadrul marilor centre comerciale din Sibiu si zonele limitrofe.

NE Property Cooperatief este companie membra a grupului NEPI (New Europe Property Investments), fond de investitii care detine mai multe centre comerciale si cladiri de birouri din Romania.

Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.

NEPI, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, a achiitionat centrul comercial Sibiu Shopping Center la finele lunii iunie, intr-o tranzactie ce a depasit pragul de 100 de milioane de euro, fiind cea mai mare tranzactie de retail inregistrata in acest an.

Fondul sud-african de investitii a achizitionat proiectul Shopping City Sibiu, cu o suprafata inchiriabila de peste 79.000 mp de la Argo Group.

Shopping City Sibiu a fost deschis in noiembrie 2006, avand initial o suprafata inchiriabila de 41.000 mp, cuprinzand un hipermarket Auchan si galeria adiacenta, precum si un mangazin de bricolaj Leroy Merlin.

New Europe Property Investment plc (NEPI) este un grup de investitii si dezvoltare listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum si la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB). Grupul a fost infiintat in anul 2007 pentru a achizitiona, a dezvolta si a gestiona cele mai importante proprietati pe zona de retail din tarile emergente ale Uniunii Europene, cu potential de crestere pe termen lung. De-a lungul timpului, grupul NEPI si-a consolidat un portofoliu important de proprietati si a dezvoltat, in mod constant, proiecte numeroase in Romania, Serbia, Slovacia si Cehia. Strategia de dezvoltare se concentreaza pe expansiunea in segmentul de retail si pe alte piete. In plus, Grupul investeste si in dezvoltarea cladirilor de birouri clasa A in marile orase din Romania, unde exista cerere din partea companiilor multinationale.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timisoara, City Park Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva si alte centre comerciale in intreaga tara, dar si in Serbia si Slovacia. NEPI detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 in Bucuresti, City Business Centre in Timisoara si The Office in Cluj.

NEPI este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel local, un segment pe care mai activeaza nume mari, precum AFI Europe, Iulius Group, Baneasa Developments sau Anchor Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri