AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, companie detinuta de catre antreprenorul Marcel Barbut, a inregistrat cresteri de 137% a activitatii la export pentru termosistem, pe piete mari – asa cum este cazul Ungariei, Bulgariei, Austriei, Italiei, Spaniei, Greciei si Marii Britanii.

In primele sase luni ale acestui an, divizia de termosistem a grupului AdePlast a inregistrat o crestere de 137% pe pietele din Europa in care compania are activitati comerciale, iar urmare a evolutiei pe acest segment cauta si manageri responsabil de activitatea companiei in regiune.

“Cresterea se datoreaza inchiderii unor contracte la care lucram de mult timp si de la care asteptam ca pana la sfarsitul anului sa avem o evolutie a comenzilor intre 200-300% si vorbim doar de termosistem. Produsele AdePlast si-au facut loc incet-incet in Europa si iata ca acum suntem prezenti constant cu termosistemul AdePlast pe piete ca Ungaria, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Grecia si Marea Britanie. Pe unele dintre aceste piete suntem chiar in cautare de manageri care sa preia operatiunile de export, chiar acum derulandu-se o faza de recrutare pentru zona europeana”, a declarat Alex Barbut, export & development manager in cadrul AdePlast.

AdePlast, crestere de 40% a livrarilor de termosistem la nivel local

Adeplast a inregistrat o crestere de 37% a livrarilor de termosistem Izotherm, in prima jumatate de an, atingand aproximativ 6 milioane de metri patrati furnizati.

“Santierele din Bucuresti au atras cea mai mare cantitate, insa recupereaza puternic orase ca Bacau, Galati sau Sibiu. Fie ca vorbim de termosistem sau de alte produse, practic nu exista santier la nivel national unde AdePlast sa nu fie prezent ca furnizor”, a precizat Marcel Barbut, proprietarul AdePlast.

La nivel national piata termoizolatiilor se afla pe un trend ascendent fata anul trecut.

“Bucurestiul este campion la termoizolatii si este firesc, insa sunt foarte multe orase in tara unde astfel de lucrari nu s-au realizat deloc pana acum. Si aici ne referim la orase mici si medii, unde blocurile nu au suferit nicio interventie de 40-50 de ani, reabilitarile devenind deja stringente. Este un moment extrem de propice pentru ca administratiile locale sa isi dea mana cu asociatiile de locatari si cu cetatenii pentru a se face ceva consistent in acest sens, mai ales ca alegerile s-au incheiat, iar noii edili trebuie sa isi demonstreze abilitatile pentru care au fost votati”, a mai adaugat Marcel Barbut.

Exporturile realizate de AdePlast au depasit anul trecut 4 milioane de euro.

AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii de pe plan local, companie condusa de catre omul de afaceri Marcel Barbut, a consemnat o crestere de sub 2% a rulajului in cursul anului trecut, o evolutie mult sub cresterile din anii precedenti cand afacerea genera un plus de cel putin 20% la business-ul antreprenorului roman.

Conform datelor companiei, AdePlast a raportat in cursul anului trecut afaceri de 305,7 milioane de lei (circa 69 mil. euro) si un profit de 13 milioane de lei (2,9 mil. euro), in usoara crestere fata de valoarea din 2014, marcand o evolutie a business-ului de numai 1,75%.

AdePlast este unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, pe o piata pe care concureaza cu branduri precum Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv.

Sursa foto: adeplast.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri