New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai mari dezvoltatori si investitori imobiliari din Romania, a reusit sa atraga peste 150 de milioane de euro de la actionari, intr- o majorare de capital suprasubscrisa, suma stransa urmand sa fie folosita pentru finantarea achizitiilor efectuate, dar si a achizitiilor viitoare, inclusiv in Romania.

“NEPI a incheiat oferta de tip ABB anuntata pe 13 iulie 2016. Datorita cererii crescute, majorarea de capital s-a facut pentru 2,5 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 156 milioane euro), oferta fiind suprasubscrisa. Noile actiuni NEPI emise investitorilor din registrul de actiuni din Africa de Sud - JSE vor avea pretul de 155,00 ranzi sud-africani pe actiune, reprezentand un discount de 3,7% fata de pretul precedent anuntat la data de 12 iulie 2016.Majorarea de capital a fost finalizata ca parte din vendor consideration placing (in conformitate cu cerintele JSE, paragraf 5.62) si in conformitate cu autoritatea generala a Companiei sa emita actiuni pentru numerar, aprobata de actionarii NEPI in cadrul adunarii generale anuala a Companiei care a avut loc joi, 12 mai 2016.

La data de 18 iulie 2016, vor fi emise si listate un numar total de 16.129.032 actiuni noi NEPI. La emitere, noile actiuni vor fi inregistrate ca si capital subscris si varsat, avand acelasi rang de prioritate cu actiunile deja existente.

Dupa admitere, capitalul social subscris si varsat al NEPI va creste la 318.843.185 actiuni ordinare cu drepturi de vot.

Actiunile NEPI (NEP) au scazut cu 0,21% la inchiderea sedintei de marti, 13 iulie, capitalizarea companiei ridicandu-se la 13.183.752.576 lei.

NEPI: Avem un pipeline serios de investitii si achizitii in Romania. Peste 200 mil. euro sunt directionati spre actualele proiecte in dezvoltare

NEPI a anuntat recent ca are planuri serioase de investitii in Romania, peste 200 de milioane de euro urmand sa fie directionati spre actualele proiecte in dezvoltate, atat la nivel local, cat si pe pietele pe care activeaza.

In Romania, tara in care este concentrata ceva mai mult de 80% din activitatea grupului, ar urma sa fie directionate investitii in noi achizitii de proiecte comerciale, extinderi ale proprietatilor detinute, dar si noi dezvoltari, asta in conditiile in care exista locatii foarte bune si interes din partea investitorilor.

“Ne uitam cu precadere la zona de retail, acolo unde avem proiecte si investitii in curs de derulare ce se ridica la peste 200 de milioane de euro. Purtam negocieri cu doua proprietari in Slovacia, cel putin o viitoare locatie in Romania, dar si intrarea pe o noua piata. Locatia din Romania va fi in provincie, momentan aici este directia si urmeaza sa fie finalizata in urmatoarele luni. Este o piata care se schimba intr-un ritm foarte alert. Sunt mai multi bani in piata, dar si un interes din ce ince mai crescut. Proiectul la care ne uitam este un asset mediu dintr-un oras secundar, un proiect de sub 50.000 mp”, a declarat Alex Morar (foto), CEO al NEPI, in cadrul unei intalniri restranse cu presa.

In ceea ce priveste activitatea din zona de retail, componenta dominanta a business-ului NEPI, compania doar ce a anuntat o tranzactie record pe piata la nivel local, achizitionand proiectul Shopping City Sibiu cu 100 de milioane de euro, cea mai mare tranzactie de acest fel de la inceputul anului si pana in prezent.

NEPI extinde mall-ul Promenada la 70.000 mp si pregateste 30.000 mp de birouri in zona Floreasca

Promenada Mall, centru comercial construit in anul 2013 si preluat de catre NEPI un an mai tarziu, este unul dintre cele mai mari pariuri ale fondului sud-african de investitii, un bun estimat la o valoare de peste 160 de milioane de euro si care beneficiaza de un catchment de peste 380.000 de locuitori la o distanta de 15 minute de mers cu masina.

Proiectul din zona Barbu Vacarescu – Floreasca va trece prin schimbari radicale in urmatorii doi ani, in imediata vecinatate a spatiului comercial urmand sa fie ridicat un proiect de birouri care ar putea ajunge la o suprafata inchiriabila de 30.000 mp, iar spatiului comercial i se va adauga si un cinematograf.

New Europe Property Investment plc (NEPI) este un grup de investitii si dezvoltare listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum si la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB). Grupul a fost infiintat in anul 2007 pentru a achizitiona, a dezvolta si a gestiona cele mai importante proprietati pe zona de retail din tarile emergente ale Uniunii Europene, cu potential de crestere pe termen lung. De-a lungul timpului, grupul NEPI si-a consolidat un portofoliu important de proprietati si a dezvoltat, in mod constant, proiecte numeroase in Romania, Serbia, Slovacia si Cehia. Strategia de dezvoltare se concentreaza pe expansiunea in segmentul de retail si pe alte piete. In plus, Grupul investeste si in dezvoltarea cladirilor de birouri clasa A in marile orase din Romania, unde exista cerere din partea companiilor multinationale.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timisoara, City Park Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva si alte centre comerciale in intreaga tara, dar si in Serbia si Slovacia. NEPI detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 in Bucuresti, City Business Centre in Timisoara si The Office in Cluj.

NEPI este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel local, un segment pe care mai activeaza nume mari, precum AFI Europe, Iulius Group, Baneasa Developments sau Anchor Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri