Daca vrei sa cumperi o casa de vacanta si sa faci, astfel, o investitie buna, trebuie sa tii cont de cateva lucruri foarte importante.

Ai deja un apartament sau o casa, insa te-ai indragostit de un anumit loc si vrei sa petreci acolo cat mai mult timp posibil. Te gandesti, evident, sa cumperi acolo o casa de vacanta unde sa mergi cu familia in weekenduri si unde sa petreci cea mai mare parte a concediilor.

Cu toate acestea, casa de vacanta nu reprezinta intotdeauna o buna investitie, iar tu ar trebui sa-ti pui cateva intrebari inainte de a lua una dintre cele mai importante decizii din aceasta perioada a vietii, conform hgtv.com.

Iata care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont daca vrei sa cumperi o casa de vacanta:

1. Accesul la utilitati

Cu totii visam la o casa pe malul marii sau la o cabana la munte, aflata in mijlocul padurii, insa accesul la utilitati este foarte important. Daca nu vrei ca fiecare vacanta sa se transforme intr-un show de tip „Survivor”, asigura-te ca ai acces cel putin la curent electric. Cu toate acestea, aici ai la dispozitie si o alta varianta decat racordarea la Sistemul Energetic National. Daca vrei sa ai propria ta sursa de curent in orice situatie si oriunde te-ai duce, poti apela la o astfel de sursa care-ti va oferi tot curentul electric de care ai nevoie intr-o casa unde acesta lipseste. Aceasta solutie este ideala si in casele unde penele de curent sunt frecvente.

2. Cat de mult iti permiti sa investesti

Inainte de a scoate banii din buzunar sau din banca, intreaba-te cat de mult iti permiti sa investesti in casa de vacanta. Iar raspunsul ar trebui sa fie fie destul de simplu, daca tii cont de cat de atasat esti de locul respectiv si de cati bani poti sa faci rost fara sa te indatorezi pe viata. Achizitionarea unei case mult prea costisitoare va veni la pachet cu foarte mult stres pentru tine, iar rolul unei case de vacanta ar trebui sa fie tocmai eliberarea de stres. Cumpara doar ceea ce iti poti permite, dupa cum te sfatuieste si publicatia howstuffworks.com.

3. Fii realist cu privire la frecventa cu care vei locui acolo

O casa de vacanta nu va fi niciodata o buna investitie daca vei locui acolo doar cateva zile pe an. Vei avea de platit tot felul de taxe si impozite si va trebui sa faci o intelegere cu o persoana care locuiestein apropiere pentru a avea grija de casa atunci cand lipsesti. O astfel de intelegere te poate costa, la randul ei, o oarecare suma de bani. Daca pui cap la cap toate aceste cheltuieli, vei constata ca ti-ai permite sa locuiesti, in acele zile, oriunde altundeva cu aceeasi suma de bani, fara sa te mai simti legat de un loc anume. Fii realist cu privire la frecventa cu care vei locui acolo, noteaza si publicatia time.com.

4. Cumpara o casa, nu un teren

Pare tentant, uneori, sa cumperi un teren si sa construiesti casa de vacanta la care ai visat mereu, asa cum ti-ai imaginat-o intotdeauna. Cu toate acestea, scopul unei case de vacanta este relaxarea, iar transformarea terenului intr-un santier te-ar putea impiedica sa te relaxezi timp de ani de zile. Vei avea nevoie de o echipa de muncitori in constructii, de materiale, de un paznic pentru acele materiale, de aprobari din partea autoritatilor, de un plan arhitectural si de multe alte lucruri care te vor costa foarte mult timp si foarte multi bani. Vei fi mult mai relaxat daca vei cumpara o casa gata construita, in care te vei putea muta in concediu imediat dupa achizitionare.

Sursa foto: shutterstock.com/Monkey Business Images/oneinchpunch/wavebreakmedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri