Compania lituaniana Europa Group Investment va investi in urmatorii trei ani 48 milioane euro in patru proiecte rezidentiale din Bucuresti in valoare totala de 190 milioane euro, au spus joi reprezentantii companiei la evenimentul de lansare a ansamblului rezidential City Center.
Europa Group Investment vrea sa realizeze pana in 2009 trei proiecte rezidentiale in capitala si va da in folosinta un hotel de patru stele dupa ce va reconstrui o cladire veche din zona Hanul lui Manuc.

"Pana in 2010 speram sa construim 450 de apartmante in Bucuresti, prin proiecte a caror valoare se va apropia de 200 milioane euro", a spus directorul Europa Group Hotels, Martynas Kaciulis.

El a spus ca participatia Europa Group va fi de 48 milioane euro, iare restul banilor vor proveni din finantari, transmite NewsIn.

Primul proiect rezidential al grupului lituanian in Romania a inceput in luna mai a acestui an si se va finaliza in octombrie 2007. Proiectul se numeste City Center Residence si cuprinde sase blocuri cu 104 locuinte pe strada Chesarie, in zona Piata Unirii - Parcul Carol.

Ansamblul are o suprafata desfasurata de 20.000 metri patrati. Preturile locuintelor variaza intre 1.265 si 1.550 euro pe metru patrat.

Valoarea totala a proiectului este de 16,5 milioane euro, iar pana acum s-au vandut 36 de apartamente, unul din cumparatori fiind antrenorul echipei nationale de fotbal, Victor Piturca.

Antreprenorul proiectului este firma Consola.

Directorul general al Europa Group Hotels a declarat pentru NewsIn ca cel mai probabil in primavara viitoare vor demara lucrarile la celelalte proiecte din Capitala. Compania a cumparat deja 6.220 de metri patrati in zona Lacul Morii-Splaiul Independentei-strandul Crangasi unde va urma sa ridice un complex rezidential de 310 apartamente.

In plus, Europa Group a mai achizitionat 4.300 de metri patrati pe strada Popa Tatu langa Piata Victoriei, unde va ridica un complex de 50 de apartamente.

Dezvoltatorul lituanian are un proiect de 15 milioane euro ce prevede transformarea unei cladiri vechi de pe strada Franceza intr-un hotel de patru stele ce se va numi Europa Royale.

Pana acum, investitia in Romania a Europa Group totalizeaza 15,4 milioane euro, din care 12 milioane au fost investitie directa a grupului si 3,4 milioane au provenit din finantari.

Europa Group e o companie lituaniana infiintata in urma cu sase ani. Grupul e format din doua societati: Europa Group Investment si Europa Group Hotels. Prima din ele se ocupa cu dezvoltarea proiectelor rezidentiale, iar cea de-a doua a construit pana acum hoteluri in tarile Baltice si are planuri pentru Polonia, Ungaria, Cehia, Kazahstan, Slovacia si Croatia.

Europa Group Hotels a avut anul trecut o cifra de afaceri de 3 milioane euro, iar pentru 2007 prevede 32 milioane euro. Societatea se va ocupa si de modernizarea cladirii din strada Franceza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri