Forte Partners, unul dintre cei mai noi dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, va incepe constructia celei de-a doua faze a proiectului “The Bridge”, din zona Orhideea, pana la finalul acestui an.

Proiectarea celei de-a doua structuri a proiectului a fost atribuita companiei Epstein Architeture & Engineering, filiala locala a firmei americane Epstein Global, care va gestiona proiectarea de arhitectura si inginerie aferenta fazei a doua a proiectului investitorilor imobiliari.

Complexul The Bridge este format din doua cladiri de birouri clasa A, fiecare cu 2 nivele de subsol cu peste 600 de locuri de parcare si P + 10 etaje pentru retail si spatii de birouri. Faza a doua a complexului de birouri The Bridge, ce va oferi 20.400 de metri patrati de suprafata inchiriabila, va fi proiectata pentru a completa faza I a complexului prin aspectul exterior si amplasare si va forma o curte centrala verde intre cele doua cladiri. La fel ca si prima faza a complexului, faza II va continua, de asemenea certificarea LEED Gold.

Constructia fazei II a proiectului este planificata sa inceapa in urmatoarele 8 luni. Epstein Architecture and Engineering a fost, de asemenea, proiectantul general al fazei I, care este in prezent in faza de executie, urmand sa fie finalizata in septembrie 2017. Forte Partners a anuntat la jumatatea acestui an ca prima faza a proiectului „The Bridge” va fi construita de catre Bog’Art.

Pentru constructia cladirii va fi folosit un sistem de imbinare a monolitului cu elementele prefabricate (imbinarea stalpilor in plansee, cuplarea grinzilor in nodurile stalpilor, precum si a grinzilor care pornesc din nuclee). Cladirea va beneficia de o receptie de 10 metri inaltime, precum si de o curte interioara ce va oferi angajatiilor din acest parc de afaceri spatii de recreere in natura.

Parcul de afaceri The Bridge va fi ridicat pe Soseaua Orhideelor 15C, pe terenul fostei fabrici de paine Spicul, in doua faze, valoarea primei faze ridicandu-se la 60 de milioane euro, totalul proiectului urmand sa depaseasca pragul de 100 milioane de euro.

Forte Partners va deschide in luna septembrie a acestui an proiectul de birouri Stefan cel Mare Building, care va oferi o suprafata totala inchiriabila de 8.000 mp.

Pana in prezent, Forte Partners a reusit sa dezvolte si sa vanda doua proiecte de birouri importante in doua puncte cheie ale orasului – HQ Victoriei (Piata Victoriei) si Nova Building (zona Barbu Vacarescu – Floreasca).

Epstein Architeture & Engineering este filiala locala a firmei americane Epstein Global, companie specializata in servicii de arhitectura si inginerie de proiect, activitatea sa fiind total diferita de cea a companiei israeliene Epstein, care ofera servicii de project management.

Wall-Street.ro a scris recent despre plecarea din Romania a firmei Epstein, specializata in servicii de project management pe santiere.

Epstein, una dintre cele mai mari firme de project management la nivel local, a decis sa paraseasca piata din Romania, din lipsa de proiecte, urmand sa isi concentreze activitatea pe proiectele din Israel, acolo unde compania este implicata in 130 de santiere.

Epstein a fost implicata in importante proiecte comerciale, de birouri, rezidential, dar si industriale in Romania. Printre cele mai reprezentantive proiecte in care firma Epstein a fost implicata se numara AFI Palace Cotroceni, AFI Ploiesti, Mega Mall (NEPI), dar si proiecte extinse in rezidential asa cum este cazul DIMRI (bulevardul Ghencea), un proiect rezidential al Tagor Bragadiru sau EvoCasa Optima (Adama/Immofinanz).

Filiala locala a Epstein Project Management a fost infiintata in anul 2007, avand drept obiectiv dezvoltarea activitatii companiei A. Epstein & Sons Co. Ldt. (Israel) in afara tarii. Activitatea efectiva a companiei la nivel local a inceput la 1 octombrie 2009, cand grupul a fuzionat cu compania de consultanta Shani Consulting & Investment, unul dintre competitorii vremii pe piata.

De cealalta parte, Epstein Architecture & Engineering, a oferit servicii complexe de arhitectura, inginerie si constructii pentru numerosi clienti precum Emerson, Pepsico, Cameron, Lufkin Industries, GE Oil & Gas, Skanska Property, Roechling Automotive, Roquet Eastern Europe, Petrom sau Yazaki Automotive.

Forte Partners este unul dintre dezvoltatorii proeminenti din Romania care au transformat peste 8 milioane de metri patrati de teren in proiecte solide pe piata, nu numai in sectorul de birouri, cat si in zona de dezvoltari rezidentiale, mixed-use si industriale.

Forte Partners a vandut terenul fabricii de bere Grivita unui dezvoltator cu planuri mari

Ionut Dumitrescu, unul dintre cei trei investitori ai Forte Partners, care dezvolta mai multe proiecte de birouri la nivel local, a vandut terenul detinut pe locul fostei fabrici de bere Grivita catre un important dezvoltator imobiliar, acesta urmand sa construiasca aici un proiect imobiliar mixt.

Aici, Hanner Holding, compania lituaniana de dezvoltare imobiliara cunoscuta in Romania in special pentru dezvoltarea proiectului rezidential The Park, a confirmat informatiile wall-street.ro legate de achizitia unui teren de 11.000 mp din zona Grozavesti, urmand sa isi extinda acitivitatea pe piata locala prin achizitia terenului fostei Fabrici de Bere Grivita, din zona de centru-vest a Bucurestiului.

Aceasta achizitie marcheaza intrarea Hanner pe piata de birouri din Romania, continuand astfel cresterea organica a companiei dupa dezvoltarea proiectului The Park, dar si proiectele Carol Park Residence si City Center.

Hanner a achizitionat un teren cu o suprafata de 11.000 mp, amplasat in zona Grozavesti, in imediata apropiere a statiilor de metrou Grozavesti si Basarab. Terenul, care gazduieste trei cladiri monument - dependintele Maltarie, Orzarie si Corp Administrativ ale fostei Fabrici de Bere Grivita – a fost cumparat in schimbul sumei de cinci milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri