Immofiinanz, unul dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori imobiliari din Europa, a finalizat achizitia a 25.69% de actiuni la purtator (reprezentand o participatie de aproximativ 26%) ale CA Immobilien Anlagen AG de la Terim Limited (Cipru) si a patru actiuni nominative CA Immo de la O1 Group Limited (Cipru).

Tranzactia a fost incheiata marti, 2 august 2016. Pretul de cumparare al pachetului este de aproximativ 604 milioane de euro.

„Am indeplinit toate conditiile premergatoare si am obtinut aprobarile necesare de la autoritatile din domeniul concurentei din sase tari. Aceasta achizitie creeaza baza pentru fuziunea celor doua companii intr-unul dintre cele mai importante grupuri imobiliare din Europa. Portofoliile acestora se completeaza reciproc foarte bine si ne asteptam la sinergii substantiale si la o crestere a atractivitatii noului grup pe piata de capital”, a declarat Oliver Schumy, CEO Immofinanz.

Grupul Immofinanz a anuntat fuziunea cu CA Immo la jumatatea lunii aprilie. In urma fuziunii, actionarii celor doua companii vor deveni proprietarii grupului nou format, iar portofoliul combinat al celor doua companii se ridica la aproximativ 6 miliarde de dolari.

Finalizarea procesului de fuziune ar urma sa aiba loc in cursul anului 2017.

Discutiile pentru o posibila fuziune dintre cele doua companii a aparut inca din primavara anului trecut, cand Immofinanz anunta ca isi doreste sa cumpere 29% din actiunile CA Immo.

Grupul austriac Immofinant detine un portofoliu impresionant de proiecte in Romania, atat pe segmentul rezidential, cat si pe office, dar si logistic, fiind in momentul de fata al doilea cel mai mare proprietar de birouri din Romania.

In ceea ce priveste activitatea CA Immo, grupul austriac este, la randul sau, unul dintre cei mai importanti investitori si dezvoltatori de proiecte in Romania. In momentul de fata, compania este in plin proces de ridicare a cladirii de birouri Orhideea Towers, unul dintre cele mai ambitioase pariuri imobiliare din zona de centru vest a Capitalei.

Immofinanz este unul dintre cel mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, pe o piata pe care mai sunt activi jucatori precum NEPI, Globalworth sau Genesis Development, compania omului de afaceri Liviu Tudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri