Grupul italian Mapei, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de adezivi si produse chimice pentru constructii, a fuzionat prin absorbtie cu Polyglass, producator mondial de membrane hidroizolatoare. Prin aceasta decizie reprezentantii Mapei Romania vizeaza activarea sub o singura entitate juridica si consolidarea pozitiei pe piata romaneasca a materialelor de constructii.

"Decizia de absorbtie a Polyglass in Romania urmeaza directia pe care noi ne-am propus-o pentru ceea ce inseamna adaptarea la nevoile locale ale pietei, eficientizarea costurilor logistice si cresterea business-ului. Este, totodata, o decizie intemeiata pe analize interne, planificata inca din 2015, prin care tintim o crestere de doua cifre procentuale a vanzarilor pana la finalul anului in curs. (...) Activam pe o piata fragmentata si concurentiala, dar in crestere, sustinuta atat de noile cladiri de birouri din Capitala si marile orase, cat si de noile proiecte rezidentiale, iar aceasta crestere trebuie sa se reflecte automat si in evolutia companiei" a declarat Florin Ciobanu (foto mai jos), director general Mapei Romania.

Istoria comuna a celor doua companii a inceput inca din 2008, an in care grupul Mapei a finalizat achizitia Polyglass la nivel mondial cu scopul de a-si largi gama de produse din segmentul de hidroizolatii. Fuziunea prin absorbtie din Romania (2016) presupune asimilarea treptata a Polyglass, in timp ce conducerea actuala Mapei va ramane in functie.

(Sursa foto: Mapei Romania)

"Desi preluarea la nivel mondial s-a parafat inca din octombrie 2008, in Romania, pana de curand am existat si functionat ca 2 entitati juridice distincte. Prin aceasta fuziune prin absorbtie ne-am propus o dezvoltare accelerata a afacerii la nivel national.Fuziunea nu va genera o restructurare a diviziilor actuale, insa va implica o reorganizare la nivel de personal. Totodata, la nivel local, ne vom concentra eforturile pe integrarea operationala, prin cresterea distributiei produselor Polyglass in toate canalele comerciale”, a mai precizat Florin Ciobanu..

Mapei este unul dintre cei mai mari producatori la nivel mondial de adezivi si produse chimice pentru constructii Bazele filialei locale au fost puse in 2006 prin infiintarea Mapei Romania, ca parte din strategia de internationalizare a grupului. Portofoliul MAPEI Romania cuprinde peste 300 produse, iar la nivel de business inregistreaza o cifra de afaceri de peste 10 milioane euro.

Polyglass este un important producator european de membrane hidroizolatoare, care ofera solutii pentru orice tip de hidroizolatii necesare: membrane bituminoase, membrane sintetice PVC-P si TPO/FPO, membrane autoadezive si membrane ultrausoare. Din 2008 Polyglass functioneaza sub umbrela grupului Mapei.

Principalii concurenti ai Mapei in Romania sunt AdePlast, Henkel (Ceresit), Baumit, Arcon, precum si Sika.

Florin Ciobanu s-a alaturat echipei Mapei in anul 2014, dupa ce timp de peste 13 ani a activat in cadrul echipei Sika si, anterior, in cadrul Rigips Romania, timp de patru ani.

Sursa foto: mapei.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri