Sonae Sierra, unul dintre cei mai importanti investitori si dezvoltatori imobiliari europeni, a inaugurat, alaturi de grupul irlandez Caelum Development, cel mai mare si mai asteptat centru comercial din acest an, iar experienta de peste doi ani de zile a ridicarii ParkLake ii face pe portughezi sa vada Romania drept o oportunitate in domeniu.

“Romania este o destinatie excelenta pentru investitii comerciale. Daca facem o comparatie, densitatea de malluri din Romania este mult mai mica raportata la numarul de locuitori, ceea ce face ca Romania sa fie mult mai tentanta decat alte tari din regiune. Parcursul de pana acum ne da incredere ca putem dezvolta si alte proiecte importante aici. Am achizitionat in ultimii ani doua terenuri care se preteaza pentru astfel de investitii, iar in scurt timp vom anunta si noi investitii. Avem terenuri in Craiova si in Ploiesti, momentan analizam piata si ne uitam dupa oportunitati", a declarat Ingo Nissen (foto cover), directorul general Sierra Developments in Romania.

Sonae Sierra a achizitionat terenul din Craiova cu mai multi ani in urma si a demarat inclusiv lucrarile pentru un viitor centru comercial, dar dezvoltarea a fost sistata din cauza climatului economic nefavorabil manifestat pe piata internationala, dar si in Romania, in ultimii ani.

Sonae Sierra (Portugalia) si Caelum Development (Irlanda) au inaugurat cel mai mare si mai asteptat centru comercial din Romania in acest an. ParkLake, o investitie de 180 de milioane de euro, cu o suprafata inchiriabila de 70.000 de mp, este cel mai nou pariu pe o piata extrem de competitiva a centrelor comerciale din marile cartiere ale Bucurestiului.

ParkLake va gazdui un cinematograf multiplex cu 14 sali, operat de Cinema City, precum si alte magazine ancora principale cum ar fi H&M, toate brandurile Inditex din Romania (Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Oysho, Bershka, Stradivarius si Pull & Bear), Debenhams, Koton, LPP Group cu toate cele 5 branduri (Reserved, Mohito, SinSay, House si Cropp), WorldClass, Altex, Hervis, IPB, Lem’s. Alte branduri care completeaza oferta comerciala si de agrement includ Collective, Levi’s, Motivi, Tommy Hilfiger, Gant & Lacoste, CCC, Springfield, Lee Cooper, KVL, TimeOut, Geox, Il Passo, Aldo, Desigual, Swarovski, Khulto, Fossil, Teilor, Douglas, Sephora, Mac, Yves Rocher, Kendra.

La deschiderea de pe 1 septembrie, ParkLake isi va astepta clientii cu aproximativ 160 de magazine deschise, diferenta de pana la peste 200 de unitati urmand sa fie inaugurata in cursul zilelor urmatoare.

Bucurestiul ar suporta inca un centru comercial de mari dimensiuni

Stocul de centre comerciale moderne din Bucuresti va creste cu peste 100.000 mp pana la finalul anului, prin livrarea proiectelor ParkLake si Veranda Mall Obor. Pe langa aceasta suprafata, expertii imobiliari estimeaza ca in Capitala mai este loc pentru inca un centru comercial de mari dimensiuni.

Odata cu livrarea centrului comercial ParkLake Plaza, stocul actual de spatii comerciale moderne in Bucuresti va creste de la 1,06 milioane mp la 1,13 milioane mp, ceea ce inseamna ca stocul de centre comerciale la mia de locuitori din zona metropolitana va ajunge la aproximativ 452 mp, fiind mult in urma mediei oraselor mari din regiune. Pana la finalul anului, in Bucuresti, urmeaza a fi livrat si centrul comercial Veranda Mall, amplasat in zona Bucur Obor.

"Pe baza calculelor noastre interne, luand in considerare evolutia puterii de cumparare si ritmul de crestere a consumului in urmatorii ani, estimam ca piata va mai putea absorbi in urmatorii ani aproximativ 200.000 mp suprafata inchiriabila, din care centrele comerciale anuntate spre livrare in Bucuresti anul acesta insumeaza circa 100.000 mp. Consideram ca in afara proiectelor livrate in acest an, in Bucuresti mai este loc pentru inca un centru comercial de mari dimensiuni”, a declarat Liana Dumitru, director asociat in cadrul departamentului de retail al Colliers International.

ParkLake dispune de o suprafata inchiriabila de 70.000 mp, circa 2.500 de locuri de parcare si va crea peste 3.500 de locuri de munca din momentul inaugurarii.

ParkLake este cel mai mare proiect comercial care va fi livrat pe piata din Romania, in dezvoltare aflandu-se si proiecte precum Veranda Mall Obor (Prodplast Imobiliare), Shopping City Piatra Neamt (NEPI), Shopping City Timisoara (NEPI) sau Mega Mall Satu Mare (NEPI).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri