Persoanele care cumpara locuinte sunt tot mai putin dispuse sa accepte sumele cerute de catre vanzatori, iar bugetul mediu al cumparatorilor pentru o locuinta in zona centrala a Bucurestiului a coborat la 81.000 de euro in acest an, potrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare ImoResearch si realizat la cererea portalului dezvoltatorImobiliar.ro.

Clientii sunt dispusi sa dea cel mult 68.000 de euro pentru o locuinta dintr-o zona semicentrala a Capitalei, 58.000 de euro pentru una aflata in cartierele limitrofe si maximum 65.000 de euro pentru o locuinta din apropierea Bucurestiului, potrivit studiului, scrie News.ro.

Bugetul alocat pentru achzitia unei locuinte este in scadere fata de anul trecut.

”Daca la finalul anului trecut, tinerii cautau locuinte cu preturi intre 50.000 si 70.000 de euro, intervalul a coborat acum la 40.000 - 60.000 de euro”, a declarat directorul de marketing al DezvoltatorImobiliar.ro, Adriana Gheorghe.

In topul preferintelor clientilor sunt apartamentele cu doua camere, care inregistreaza o crestere fata de anul trecut, cu 8%, in timp ce cererea de apartamente de trei camere s-a redus cu 13%.

Potrivit studiului, 97% dintre cumparatori incep cautarea unei locuinte pe internet, urmand ca ulterior sa vizioneze locuintele alese.

Luna august a fost caracterizata de o scadere a pretentiilor vanzatorilor din marile orase ale tarii, atat pe segmentul de apartamente vechi, cat si pe cel nou, exceptie facand insa Brasov, Cluj si Timisoara, potrivit datelor comunicate, recent, de portalul imobiliare.ro.

Astfel, ieftinirea apartamentelor a fost de 0,7%, fata de luna iulie a acestui an, suma medie solicitata de proprietari scazand de la 1.035 la 1.028 de euro pe metru patrat util.

Valoarea actuala este cu 8,2% mai mare decat consemnata in perioada similara a anului precedent, respectiv 950 de euro pe metru patrat util.

Sursa foto: Alexander Raths, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri