Localizarea influenteaza in mod decisiv valoarea unei locuinte. Asftel, cu cat aceasta are o pozitie mai buna, cu atat va fi mai scumpa. Amplasamentul implica accesul la diverse facilitati, dar si prestigiul zonei, respectiv calitatea vecinilor, prin urmare, calitatea vietii, arata o analiza a Imobiliare.ro.

Imobiliare.ro prezinta, pe baza ofertelor listate pe portal, variatia preturilor solicitate pentru apartamentele din marile orase in functie de zona (centrala, semicentrala si periferie). Ca etalon au fost luate unitatile cu doua camere construite, cu suprafete cuprinse intre 50 si 60 de mp. Vechimea locuintei sau modul de compartimentare, elemente care influenteaza de asemenea pretul, nu au fost luate in considerare din motive de reprezentare statistica.

Pentru o proprietate situata central, pretul mai mare este justificat de siguranta sporita, de apropierea de obiectivele culturale si turistice ale orasului (teatre, muzee, cladiri istorice etc.), de variatele oportunitati de divertisment si de petrecere a timpului liber (parcuri, cafenele, restaurante etc.) si, nu in ultimul rand, de accesul la multiple mijloace de transport in comun.

Zona semicentrala, pe de alta parte, ofera avantajul drumului rapid catre centru, dar si pe cel al apropierii de magazine, centre comerciale, clinici, spitale etc. Chiar daca drumul catre centru poate fi mai dificil, zonele periferice sunt totusi deservite de mijloace de transport in comun, de magazine, clinici si spitale; in zonele mai slab cotate, siguranta poate fi insa o problema.

Imobiliare.ro a luat in calcul pentru aceasta analiza situatia in cele mai mari orase din Romania: Cluj-Napoca, Brasov, Iasi, Timisoara, Constanta si Bucuresti.

Sursa foto: pavel dudek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri