Vanzarile echipamentelor Viking, brand detinut de catre grupul german Stihl, specializat in intretinerea spatiilor verzi, au crescut, in primele opt luni, cu 29% fata de aceeasi perioada din 2015.

Produsele Viking sunt distribuite in tara de reteaua de dealeri Stihl, care cuprinde peste 300 de magazine.

„Aceasta crestere semnificativa a vanzarilor vine de pe urma investitiilor in reamenajarea spatiilor de distributie si extinderii retelei comerciale, un proiect in desfasurare evaluat la aproximativ 5 milioane de euro. De asemenea, un factor important care a contribuit la aceasta crestere este reprezentat de modificarile si imbunatatirile aduse la reteaua de service-uri a dealerilor. O mare parte a cresterii vine de pe segmentul utilizatorilor casnici, cu un nivel ridicat de informare si educatie in ceea ce priveste folosirea unor astfel de echipamente. In plus, cererea de produse Viking este tot mai mare in zona administratiilor locale care ingrijesc spatiile verzi din Bucuresti si din tara. In acest context ne asteptam ca pana la sfarsitul anului procentul de crestere a vanzarilor sa ajunga la 30% pentru toate gamele de produse Viking”, a declarat Ioan Mezei, directorul general Stihl Romania.

Robotelul iMow, cresteri de 40% in vanzari

In topul vanzarilor Viking se mentin in continuare masinile de tuns iarba pe benzina, urmate de cele electrice si de motocultoare. O alta grupa de produse Viking cu cresteri este cea a scarificatoarelor, unde a fost inregistrata o dublare a vanzarilor.
“O evolutie extrem de buna o avem pe un produs high-end, lansat recent pe piata si anume robotul de tuns iarba iMow. Vanzarile acestui echipament au crescut cu 40% fata de anul trecut”, a adaugat Ioan Mezei.

Stihl a introdus pe piata din Romania robotelul Viking iMow in anul 2014, un dispozitiv despre care oficialii companiei sustin ca va revolutiona utilizarea solutiilor pentru gradina in urmatorii 10 ani.

Stihl este unul dintre cei mai mari producatori de unelte agricole din lume. Pe piata din Romania mai activeaza nume precum Husqvarna sau Ruris Craiova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri