Sectorul constructiilor a inregistrat in august o scadere de 5,3% fata de aceeasi luna din 2015, reprezentand cel mai mare declin din octombrie 2014 incoace, pe fondul reducerii activitatii la toate categoriile de constructii, potrivit datelor publicate, de Institutul National de Statistica (INS).

In iulie, lucrarile de constructii au crescut cu 1% fata de aceeasi perioada din 2015, ritm in incetinire fata de lunile anterioare. Cumulat pe primele opt luni, constructiile au avansat cu 2% fata de perioada similara a anului trecut. Statisticile oficiale arata ca, in luna august 2016, s-au inregistrat scaderi, comparativ cu a opta luna din anul trecut, la toate categoriile de constructii, conform News.ro.

Lucrarile la cladiri rezidentiale au coborat cu 2,8% fata de august 2015, cele la cladiri nerezidentiale s-au redus cu 2,3%, iar cele de constructii ingineresti - cu 7,1%.

"Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale cu 19,1% si la lucrarile de constructii noi cu 0,9%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 1,5%", se arata in comunicatul INS.

Fata de iulie, lucrarile de constructii au crescut in luna august cu 1%, pe serie bruta, dar au scazut cu 2,8% pe seria ajustata in functie de variatiile sezoniere. Anul trecut, lucrarile de constructii au crescut cu 10,4% fata de anul precedent.

Numarul de locuinte terminate a crescut anul trecut cu 10,4% fata de 2014, pana la 47.017, dupa sase ani la rand de scadere, dar ramane semnificativ mai mic decat nivelul de dinainte de criza. In 2008, an de varf pentru constructiile din Romania, s-au finalizat 64.414 de locuinte.

Sursa foto: Kuzma / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri