Dezvoltatorul imobiliar Alesonor estimeaza ca va finaliza constructia vilelor verzi din proiectul Amber Gardens, situat in zona Otopeni-Tunari, in circa doi ani. Leonidas Anastasopoulos, managing partner Alesonor, spune ca vilele vor fi si vandute in totalitate chiar inainte de a se finaliza constructiile.

Amber Gardens este un ansamblu rezidential cu locuinte verzi de lux, care au la baza principiile designului bioclimatic si aplica standardele energetice ale unei case pasive, consumand cu 90% mai putina energie decat cladirile echivalente conventionale.

Alesonor estima initial ca va construi 60 de vile pe terenul cumparat in zona Otopeni-Tunari, insa pentru ca cererile au vizat si locuinte cu suprafete mai mari, dezvoltatorii estimeaza ca vor putea realiza doar 50 de vile.

In complexul Amber Gardens pretul unei case dupa modelul standard, de 250 metri patrati si o gradina de 650 metri patrati, porneste de la 284.000 euro plus TVA . De asemenea, exista un model de casa cu suprafata mai mica, de aprox. 208 metri patrati, pentru care pretul porneste de la 208.000 euro plus TVA.

"Ne-am bucurat sa remarcam ca proiectul nostru este apreciat de toti cei care ne descopera si cererea creste. O parte dintre clientii nostri solicita personalizarea locuintelor, isi doresc suprafete mai mari si dotari suplimentare", a declarat Leonidas Anastasopoulos, managing partner Alesonor.

Locuintele vor fi finalizate in circa doi ani

Pana in prezent, au fost vandute 21 de case, sapte proprietarii s-au mutat, iar restul sunt in diferite stadii de constructie. Compania va mai construi inca 30 de vile verzi.

"Cred ca in doi ani-doi ani si jumatate vom finaliza atat constructiile, cat si vanzarea lor, avand in vedere ca cel putin pana in prezent am vandut mai multe case decat am finisat", a explicat Anastasopoulos.

Cred ca oamenii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru case pentru ca le-au crescut veniturile, in contextul in care si economia Romaniei merge bine

Cine isi permite sa dea 300.000 de euro pe o casa

"Majoritatea sunt familii care isi doresc un stil de viata mai sanatos, sunt din ce in ce mai preocupati de calitatea vietii lor, de confortul pe care il ofera locuinta personala si de eficienta energetica. De asemenea, printre clientii Amber Gardens sunt expati, parinti ai caror copii studiaza la scolile din nordul Capitalei. Proprietarii ansamblului beneficiaza de infrastructura si acces facil, transport public, scoli si gradinite in apropiere, spatii largi, in mijlocul naturii, iar terenurile de tenis, basket si locul de joaca sunt finalizate", a precizat Anastasopoulos.

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliara, fondata in Romania in anul 2003. De atunci, Alesonor a investit in dezvoltarea unor proiecte imobiliare de succes, incluzand proiecte comerciale si industriale, dar avand ca obiectiv principal proiectele rezidentiale de lux si, in acelasi timp, responsabile fata de mediu. Capitalul de investitii al Alesonor in proiecte imobiliare si terenuri se ridica la aproximativ 45 milioane euro.

Alesonor a lansat incepand cu 2005 proiectele imobiliare Clover Residence, Magnolia Residence, Ivi Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri