S Immo, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari austrieci prezenti pe piata din Romania, a anuntat investitii ce se apropie de pragul de 100 de milioane de euro in doua mari proiecte din Capitala, ceea ce vor face din Bucuresti una dintre cele mai atractive piete pentru viitoare dezvoltari.

Proiectul de birouri “The Mark”, dar si extinderea centrului comercial Sun Plaza sunt doua dintre principalele directii ale dezvoltatorului austriac la nivel local, proiecte care vor absorbi investitii ce s-ar putea ridica la aproape 100 de milioane de euro in urmatorii doi ani.

Investitiile in proiectele comerciale la nivel local vin ca urmare a unui climat favorabil pe care piata imobiliara din Romania il traverseaza, dar si atractivitatea pe care Bucurestiul o are in fata investitorilor straini au facut ca austriecii sa demareze lucrarile celor doua proiecte.

Proiectul “The Mark”, demarat in vara acestui an, a absorbit pana acum investitii de circa 20 de milioane de euro, pentru ca pana la finalizare sa mai necesite costuri de aproximativ 45 de milioane de euro, in timp ce extinderea centrului comercial “Sun Plaza” ar urma sa se ridice la circa 30 de milioane de euro.

Prezenti in Bucuresti pentru a urmari activitatea derulata pe cele doua santiere, reprezentantii S Immo sustin ca dezvoltarile din Capitala din ultimii ani, precum si perspectivele macroeconomice favorabile, au starnit interesul investitorilor pentru demararea de noi proiecte imobiliare, ceea ce face ca Romania sa revina in interesul marilor dezvoltatori imobiliari – locali, dar mai ales internationali.

“Suntem interesati de investitii in Uniunea Europeana, in marile Capitale, atat in segmentul rezidential, precum si cel in cel comercial. (…) Aproximativ doua treimi din activitatea pe care o desfasuram se realizeaza pe pietele din Germania si Austria, dar zona Europei de Est devine prioritara pentru noi. Romania ofera un potential foarte mare de dezvoltare, iar Bucurestiul genereaza o crestere importanta pentru toate sectoarele de activitate. Aici rata somajului este scazuta, sunt foarte multe oportunitati, iar interesul investitorilor a crescut enorm in ultimii ani”, a declarat Friedrich Wachernig (foto cover), membru al board-ului investitorului si dezvoltatorului imobiliar S Immo.

S Immo investeste 65 mil. euro in proiectul de birouri The Mark

Proiectul de birouri “The Mark”, situat in zona centrala a Capitalei, este cel mai nou pariu imobiliar din Bucuresti pe segmentul office, avand o suprafata inchiriabila de peste 25.000 mp, ce va necesita un efort investitional total de circa 65 de milioane de euro.

“Cand am decis sa damaram investitia intr-un nou proiect imobiliar la nivel local, am analizat cu foarte mare atentie cele mai importante zone de dezvoltare din Bucuresti. Investitiile companiei noastre vizeaza cu precadere pietele din marile capitale europene, iar Bucurestiul ne arata un potential extrem de mare pe toate liniile noastre de activitate, motiv pentru care am decis sa demaram constructia proiectul The Mark, o investitie ce, in prima faza, a necesitat un cost de circa 20 de milioane de euro si care, pe parcurs, va mai absorbi inca 45 de milioane de euro”, a mai spus Friedrich Wachering, in cadrul unei intalniri cu presa.

Proiectul The Mark este situat in imediata vecinatate a Pietei Victoria, la intersectia dintre Calea Grivitei si Buzesti.

Procesul de preinchiriere al spatiului ar urma sa inceapa in al patrulea trimestru al anului, iar agenti exclusivi in intermedierea acestui proces vor fi CBRE si JLL. Constructorul proiectului The Mark este Strabag.

Investitii de 30 mil. euro in extinderea cu 10.000 mp a mall-ului Sun Plaza

O parte importanta din investitiile anuntate de grupul austriac S Immo din Romania se vor derula in proiectul comercial “Sun Plaza”, deschis in anul 2010, in zona Piata Sudului din Bucuresti.

Mall-ul Sun Plaza are in momentul de fata un grad de ocupare de 100%, iar procesul investitional demarat de austrieci in acest an in extinderea acestuia ar urma sa aduca cel putin 40 de noi magazine, pe langa cele 140 deja existente.

Forever 21 si Lanidor, printre viitorii chiriasi ai Sun Plaza

Forever 21 si Lanidor, doi dintre cei mai noi retaileri de moda care au intrat pe piata locala de profil in cursul acestui an, odata cu inaugurarea proiectului ParkLake din cartierul Titan, vor deschide noi locatii si in viitorul proiect de extindere al Sun Plaza, dupa cum a anuntat oficialul S Immo.

“Printre noii chriasi anuntati in procesul de extindere a spatiului comercial se numara Forever 21, Terranova, Lanidor, Gloria Jeans Café sau Digi Store”, a precizat reprezentantul S Immo.

Intrebat despre posibilitatea de a vinde unul dintre proiectele detinute la nivel local – asa cum este cazul hotelului Novotel de pe Calea Victoriei, a mall-ului Sun Plaza, a birourilor Sun Offices sau a viitorul proiect de birouri “The Mark”, reprezentantul S Immo sustine ca a primit oferte si au existat inclusiv discutii, insa niciuna dintre acestea nu s-a concretizat.

Dezvoltatorul austriac S Immo a intrat pe piata locala in anul 2006 si de atunci si pana in prezent a investit peste 200 de milioane de euro in proiectele imobiliare pe care le detine.

Printre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de birouri si proiecte comerciale din Romania se numara Baneasa Developments, AFI Europe sau NEPI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri