Fondul ceh de investitii PPF Real Estate a achizitionat proiectul de birouri Metropolis Center din Bucuresti, marcand intrarea unui nou jucator important pe piata locala de investitii.

”Romania intra usor, dar sigur, pe radarul altor investitori, in afara celor cativa activi in ultimii ani. Atragerea unor nume noi pe piata locala este una dintre principalele preocupari si ne bucuram ca am reusit sa convingem pana acum investitori precum PPF sau Logicor ca si Romania ofera oportunitati atractive pentru plasarea banilor”, a declarat Silviana Badea, national director, head of Capital Markets Department in cadrul JLL, compania de consultanta imobiliara care a intermediat tranzactia.

In primele noua luni ale anului, volumul investitiilor imobiliare atrase de Romania a depasit 400 milioane de euro, iar pentru intreg anul prognozam atingerea unui nivel de 600 – 700 milioane de euro.

”Semnalele de la investitori sunt bune si am vazut asta inclusiv la Expo Real (una dintre cele mai mari expozitii de profil din Europa). Pentru Romania a fost cel mai bun targ la care am participat in ultimii ani din punct de vedere al discutiilor si reactiilor investitorilor vizavi de tara noastra pe fondul comprimarii randamentelor in restul Europei Centrale si de Est. Problema ramane sa gasim si produse pentru acesti investitori”, a adaugat Silviana Badea.

Metropolis Center a fost vandut de firma austriaca Soravia si are o suprafata de 19.000 metri patrati, fiind amplasat in apropiere de Calea Dorobanti, pe Bulevardul Iancu de Hunedoara. Printre chiriasii cladirii se numara BERD, casa de avocatura DLA Piper, compania Parexel, ING si Reckitt Benckiser. Cladirea este dezvoltata pe amplasamentul primei tipografii din Bucuresti, construita in anul 1919 - Cartea Romaneasca. Constructorul a pastrat vechea fatada din caramida rosiatica si cu toate elementele decorative.

Cea mai mare tranzactie inregistrata in primele noua luni ale anului a fost achizitia Sibiu Shopping City de catre fondul sud-african de investitii NEPI de la ARGO Real Estate pentru 100 milioane de euro.

In acest interval de timp, cei mai activi cumparatori au fost NEPI si GTC.

JLL este unul dintre cei mai importanti consultanti imobiliari prezenti pe piata din Romania, segment pe care sunt prezente si alte nume precum Colliers, CBRE, DTZ Echinox sau Knight Frank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri