Smartown Investments, grup de investitori romani, a achizitionat proiectul de birouri Swan din zona Pipera-Tunari, cu 30,3 milioane de euro, cu aproape 50% mai mult decat suma aprobata de creditori.

Wall-Street.ro a anuntat in exclusivitate ca proiectul se afla la un pas de o vanzare iminenta la licitatia organizata pe 14 octombrie.

Ansamblul multifunctional Swan Office & Technology Park, situat in zona Pipera din Capitala, a fost cumparat de catre Smartown Investments in cadrul unei licitatii la care au participat alti cinci potentiali cumparatori.

Complexul Swan Office & Technology Park a fost inaugurat in anul 2011 in nordul Capitalei si dispune de o suprafata inchiriabila de 29.124 mp, unul dintre cei mai mari chiriasi ai proiectului fiind retailerul online eMAG.

Proiectul Swan Office & Technology Park are in momentul de fata un grad de ocupare de 80%, cel mai mare chirias fiind retailerul online eMAG, operat prin firma Dante International si Fashion Days, companie intrata in portofoliul celui mai mare magazin online, ceea ce a facut ca care si-a extins perioada contractuala cu inca cinci ani si triplandu-si spatiul inchiriat, la peste 12.000 mp. Mai precis, retailerul eMAG detine o suprafata de circa 10.000 mp de birouri, in timp ce activitatea Fashion Days se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 2.000 mp.

La momentul respectiv, cand pretul de vanzare era dublu fata de cel cerut in prezent, gradul de ocupare in cladirile de birouri situate in zona Pipera-Tunari era de numai 35%, fiind si principalul motiv pentru care dezvoltatorul proiectului, Swan Property, a cerut intrarea proiectului in insolventa.

Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a fost lichidatorul companiei in portofoliul careia se afla parcul de afaceri Swan Office&Technology Park din Pipera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri