Bilka, cel mai mare producator de acoperisuri din Romania, estimeaza ca va depasi pragul de 100 de milioane de euro in afaceri, in urmatorii doi ani, ca urmare a finalizarii unui proces investitional care va impulsiona vanzarile pe plan local, dar si relatiile comerciale in regiune.

Dupa ce anul acesta a finalizat etapa de expansiune de solutii destinate sectorului rezidential, Bilka vizeaza noi planuri de investitii si dezvoltare ce pot impulsiona afacerile companiei sa urce in urmatorii doi ani la 100 milioane de euro.

”Incepand cu 2017 avem in vedere demararea unui nou plan investitional in sectorul industrial – productia de table cutate destinate sectorului industrial, productia de panouri termoizolante, profile industriale, casete structurale si hale la cheie. In prezent, productia pentru spatiile industriale reprezinta 12% din productie si ne dorim sa urce la 40% in urmatorii ani. Pentru acest proiect avem bugetate si planificate investitii de 12 milioane de euro, insa avem nevoie de noi spatii de productie. Spatiile disponibile din vecinatatea fabricii se afla in domeniul public si avem inaintata o cerere de inchiriere catre autoritatile locale. Daca vom ajunge la o intelegere privind terenul solicitat, vom demara investitiile si in doi ani vom ajungem la afaceri de 100 milioane de euro, daca nu, vom fi nevoiti sa blocam temporar acest proiect. Aici intampinam dificultati, dar speram ca autoritatile vor analiza oportunitatile si nu vor pune piedici unei investitii de 12 milioane de euro”, a precizat Horatiu Tepes,proprietarul Bilka.

Bilka mizeaza pe afaceri in crestere cu 40%, dupa 9 luni de crestere accentuata

Producatorul brasovean de tigla metalica mizeaza in acest an pe un plus de 40% la afaceri, dupa ce anul trecut a incheiat cu un rulaj de aproximativ 44 milioane de euro, ceea ce ar urca business-ul Bilka la finele acestui an an la peste 60 milioane de euro.

Bilka a inregistrat in primele noua luni ale anului 2016 afaceri de 45 milioane euro, in crestere cu 44% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele se datoreaza in principal proiectului investitional de 10 milioane de euro demarat in 2014 si finalizat in 2016. In urma acestui proiect, Bilka a instalat 15 noi linii de productie pentru fabricarea sistemului complet pentru acoperis si a ajuns sa numere 250 de angajati, fata de 150 anul trecut.

”Am reusit sa ne mentinem ritmul de crestere de aproximativ 40% din ultimii ani si asta se datoreaza in principal planului de dezvoltare si investitii desfasurat in perioada 2014 – 2016. In urma acestui proiect am achizitionat si integrat in fluxul de productie o noua platforma de productie de 27.000 mp, am instalat 15 noi linii de productie, am lansat 3 noi modele de tigla metalica si astfel incheiem investitiile pentru divizia rezidential. Efectele acestui proiect se reflecta in cifra de afaceri a companiei care aproape s-a dublat, de la 23 de milioane de euro cat era la finalul lui 2013, la 45 milioane de euro cat am inregistrat in primele 9 luni ale lui 2016. Pentru sfarsitul anului estimam mentinerea cresterii inregistrate in primele 9 luni”, a mai spus Horatiu Tepes.

Piata de acoperisuri, la cea mai mare crestere de dupa debutul crizei: invelitorile metalice castiga teren in Romania

Piata totala de acoperisuri s-a ridicat anul trecut la 31 milioane de metri patrati, din care 65% (20 milioane mp) reprezinta tigla metalica, tigla de beton 8%, tigla ceramica 13%, restul este reprezentat de alte tipuri de acoperis, arata datele companiei de cercetare Neomar, citate de Bilka.

”Proiectele rezidentiale si industriale demarate in ultimii doi ani se reflecta si in cresterile inregistrate de piata de acoperisuri. In contextul in care doar 11% din locuintele Romani¬ei sunt case si apartamente noi, ridicate dupa 1990, aceasta crestere a sectorului rezidential este necesara si estimam ca se va mentine si in urmatorii ani”, a mai precizat Horatiu Tepes.

Pentru finalul lui 2016 compania estimeaza o crestere a pietei de acoperisuri cu 10%, iar reprezentantii Bilka se asteapta ca in urmatorii trei ani ponderea solutiilor de acoperisuri vandute in piata sa creasca in favoarea celor metalice, la 70% din piata.

Bilka detine in prezent o fabrica in Brasov, ce se intinde pe o suprafata de 45.000 mp cu destinatie hale de productie, depozitare si birouri. Pe poarta fabricii au iesit doar anul trecut peste 5,5 milioane mp de tigla metalica, iar in cei 9 ani de activitate peste 18,2 milioane de mp ceea ce inseamna 100.000 de acoperisuri.

Principalii producatori de invelitori metalice de pe piata sunt Bilka, Depaco (Wetterbest), Viking Pruszynski, Lindab, Coiprofil, Ruukki, Megaprofil sau Final Distribution.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri