P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori si administratori de active logistice la nivel pan-european, cu o prezenta importanta si in Romania, a fost preluat GIC, fondul suveran al statului Singapore, care a semnat un acord definitiv pentru achizitionarea P3 de la TPG Real Estate si partenerul sau Ivanhoé Cambridge.

Valoarea acordului se ridica la 2,4 miliarde de euro si reprezinta cea mai mare tranzactie de real estate din acest an din Europa. Tranzactia face obiectul aprobarilor organismelor de reglementare si se asteapta sa fie incheiata pana la sfarsitul anului 2016.

TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge au achizitionat P3 in 2013. Grupul s-a dezvoltat de atunci intr-una dintre cele mai mari platforme pan-europene integrate de logistica, cu un portofoliu de 3,3 milioane de metri patrati. In ultimii trei ani, P3 a finalizat o serie de achizitii pe piete europene cheie, crescandu-si cu mai mult de doua ori portofoliul de proprietati, care acum include 163 de depozite plasate in 62 de locatii in 9 tari. In aceeasi perioada, P3 si-a marit de trei ori portofoliul de clienti, confirmand cererea puternica si in crestere pentru spatii logistice premium.

P3 a incheiat de curand procesul unei refinantari pe termen lung in valoare de 1,4 miliarde de euro cu un grup de institutii financiare internationale de prestigiu, asigurand afacerii o mai mare flexibilitate in vederea sustinerii strategiei sale de dezvoltare.
Cu ajutorul noului sau actionar, P3 intra intr-o noua faza de dezvoltare avand un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri patrati de spatii logistice. In prezent sunt in faza de constructie 11 santiere cu un total de 300.000 de metri patrati de spatii logistice si care sunt programate pentru a fi livrate pana la finalul acestui an.

In Romania, P3 detine cel mai mare parc logistic din tara, P3 Bucharest, achizitionat de la CA Immobilien Anlagen AG la inceputul anului 2015, ce cuprinde in prezent 11 depozite cu o suprafata totala de 305.000 de metri patrati.

GIC este una dintre cele mai importante companii de investitii la nivel global cu active in administrare de peste 100 de miliarde de dolari. Infiintata in 1981 pentru a securiza viitorul financiar al statului Singapore, firma administreaza rezervele sale externe.

GIC are investitii in peste 40 de state, pe pietele emergente intrand cu investitii de mai bine de 20 de ani. In sectorul imobiliar, GIC investeste in toate elementele structurii de capital, atat in pietele imobiliare private, cat si in cele publice. Avand sediul in Singapore, GIC are peste 1.300 de angajati in cele 10 birouri situate in principalele centre financiare ale lumii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri