Bulgaria atrage cetatenii straini si prin pretul mic perceput la locuintele din statiunile turistice renumite, fie ca sint la mare sau la munte
Turismul este unul dintre domeniile economice din Bulgaria care poate fi interesant pentru investitiile straine, mai ales in zonele de litoral ale Marii Negre si in statiunile montane, care ofera preturi mici si peisaje deosebite. Aceste statiuni ofera posibilitatea vizitatorilor de a achizitiona proprietati la un pret destul de mic, in comparatie cu preturile percepute in Romania la proprietatile imobiliare din statiunile turistice consacrate.

O data cu 1 ianuarie 2007, cetatenii UE vor putea achizitiona, fara restrictii de ordin legislativ, proprietati. Preturile sint accesibile si in orasele apropiate de litoral, precum Balcic, Varna sau Burgas, si in statiunile turistice de la munte, precum Bansko, Pomporovo sau Borovets. Piata imobiliara din aceste zone se mai remarca si prin numarul mare de proiecte rezidentiale care se afla in stadiul de constructie sau aproape de a fi livrate pietei.

Preturile percepute la acestea sint destul de mici in comparatie cu alte tari, mai ales daca luam in calcul si faptul ca in timpul sezonului, fie el estival pentru cele de pe litoral, sau cel rece in cazul statiunilor montane, aceste proprietati se pot inchiria. Astfel, achizitionarea unei proprietati in aceste zone se poate transforma intr-o afacere buna.

Litoral accesibil

Litoralul bulgaresc nu atrage doar prin frumuseti si servicii deosebite, ci si prin pretul perceput la locuinte. In orase precum Balcic, Varna, Burgas sau in statiuni, cum ar fi Nisipurile de Aur, se construieste forte mult, iar preturile percepute la acest tip de locuinte sint destul de mici in comparatie cu preturile percepute in statiuni renumite din Europa.

Astfel, in Burgas, o garsoniera cu o suprafata de 64 mp construiti, situata intr-un complex rezidential aflat in constructie, costa doar 21.700 de euro. Tot aici, un apartament de doua camere nou, cu o suprafata de 89 mp, se vinde cu 68.900 de euro, iar unul de trei camere, cu o suprafata de 87 mp construiti, costa 74.000 de euro. Apartamentele noi de patru camere, cu o suprafata construita de peste 100 mp, ajung la 109.000 de euro.

O casa de 180 mp construiti, situata la 15 km de Burgas, costa doar 42.000 de euro. In alte localitati, preturile sint mai mari. De exemplu, in Varna, o garsoniera de 54 mp construiti costa 34.000 de euro, un apartament de doua camere, cu o suprafata de 67 mp construiti, se poate achizitiona cu 64.000 de euro, iar un apartament nou de trei camere, cu o suprafata de 79 mp construiti, costa aproximativ 74.100 de euro.

In Balcic, oras care se afla aproape de statiunea Albena, pretul la garsonierele noi este mai mare decit in Varna, astfel ca o garsoniera de 48 mp construiti costa in jur de 40.000 de euro, pe cind preturile apartamentelor de doua camere sint ceva mai mici decit in Varna. Un apartament de doua camere din Balcic, cu o suprafata de 63 mp construiti, costa aproximativ 50.900 de euro, iar pretul unui apartament de trei camere, situat in acelasi complex rezidential, cu o suprafata de 97 mp, este putin peste 78.000 de euro.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5352&art=259&cHash=ee8ea0956d

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri