Numarul locuintelor noi livrate in Bucuresti a crescut cu aproape 20% in 2016, ajungand la 13.000, un nivel similar urmand sa fie inregistrat si anul acesta, a estimat Gabriel Voicu, directorul Diviziei New Homes al Coldwell Banker Affliliates of Romania, in cadrul conferintei (Re)Construct 2017.

Aflata la cea de-a treia editie, conferinta (RE)Construct 2017 este evenimentul wall-street.ro dedicat pietelor imobiliare si a constructiilor si este realizat in parteneriat cu Sonae Sierra, Imobiliare.ro, Coldwell Banker, CEZ Vanzare si TP-Link.

“In zona Bucuresti si imprejurimi, estimam ca numarul locuintelor noi finalizate in 2016 a ajuns la aproximativ 13.000, comparativ cu 11.082 in 2015 si 5.790 in 2012, la startul revenirii pietei. Exista un optimism in piata, insa eu raman in zona de optimism moderat. Ma astept ca in 2017 sa avem un numar similar de unitati livrate, adica 13.000”, a declarat Gabriel Voicu.

Reprezentantul Coldwell considera ca in acest an una dintre cele mai importante cresteri va fi inregistrata in zona locuintelor din segmentul middle market, ca urmare a aparitiei celui de-al doilea val de cladiri de birouri. “S-a vorbit despre lipsa de infrastructura in Bucuresti. In aceste conditii este normal sa iti doresti sa locuiesti acolo unde ai si locul de munca, in nordul si vestul orasului, mai ales ca acele zone sunt unele bune pentru locuinte”, a mai adaugat Gabriel Voicu.

Din 2018, Voicu anticipeaza ca in zona Bucuresti va aparea si un numar semnificativ de proiecte integrate de case, in conditiile in care in prezent numarul acestora este extrem de redus.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri