Foarte multe nume de companii care sunt la primul contact cu Romania arata un apetit urias pentru tara noastra, fiind foarte multe discutii cu chiriasi care intra pentru prima data in piata. Florin Furdui, country manager la Portland Trust, spune ca cea mai mare parte a numelor noi care poarta discutii sunt din domeniul IT.

„Este o efervescenta spectaculoasa in piata, sunt discutii cu chiriasi care intra in piata locala pentru prima data. Cea mai mare parte sunt din zona IT, o industrie foarte dinamica, unde vedem o explozie de cerere de la companii care erau relativ timide, pana de curand”, a declarat Florin Furdui, la (RE)Construct 2017, evenimentul wall-street.ro realizat la aceasta editie in parteneriat cu Sonae Sierra, CBRE, Imobiliare.ro, Coldwell Banker, CEZ Vanzare si TP-Link.

Dezvoltatorul Oregon Park a mai spus ca discutiile dureaza aproximativ un an si ca jucatorii din piete „mai riguroase” sunt mult mai greu de adus in tara decat cei din tari precum Israel sau Africa de Sud.

Furdui a mai spus ca din piata de birouri lipseste o lichiditate mai mare si jucatori noi, cu apetit real si care sa transforme jocul de investitii intr-o competitie constanta.

Mihai Paduroiu, head of advisory & transaction services la CBRE, confirma faptul ca in acest a vom asista la un record istoric de intrat de jucatori noi in Romania, principalele motive fiind efectele Brexitului dar si stabilitatea geo-politica pe care tara noastra o arata, in comparatie cu alte tari din regiune.

„Daca o comparam cu alte tari din regiune, Romania este o oaza de stabilitate, fata de ce se intampla in alte tari. Suntem intr-o lumina mai buna si cred ca ar trebui ca toata piata (dezvoltatori, consultanti, investitori), sa foloseasca inertia Brexitului in favoarea noastra, sa generam mai mult business real sustenabl pentru economia reala, in Bucuresti si provincie. Este un efect de avalansa, companiile din Londra vor merge in tari precum Irlanda, Olanda, Germania sau Belgia iar companiile de acolo vor vei catre est”, a spus Mihai Paduroiu.

Florin Furdui a dat ca exemplu de companie noua care a inchiriat 4000 de mp in Oregon este Allianz, care a mutat din Munchen si Manchester o divizie de suport.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri