Agentia Natonala pentru Locuinte (ANL) va incepe, in 2007, constructia a inca 1500 locuinte in sistem de credit ipotecar, a declarat directorul general adjunct al ANL Claudia Georgescu, la "Zilele Biz". "Din 2000 pana in 2005 am construit 3500 de case, in prezent fiind in executie circa 1.500 de locuinte, respectiv apartamente in blocuri sau case pe pamant", a explicat directorul general adjunct al Agentiei, potrivit NewsIn.

ANL va mai contracta in perioada 2006 - 2008 un imprumut de la BDCE de 140 de milioane de euro, pe langa care statul va contribui cu 70 de milioane de euro, a declarat Georgescu. Pentru cele 13.000 de locuinte ridcate in intervalul 2001-2006, Agentia a contractat un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Comisei Europene in valoare de 100 de milioane de dolari, la care statul roman a contribuit cu 180 de milioane de dolari.

Casele pe care ANL le construieste in sistem de credit ipotecar sunt concentrate in Bucuresti si orasele resedinta de judet, respectiv Cluj, Oradea, Iasi, Bacau, Galati, Timisoara, Tulcea, Craiova etc. Programul se adreseaza celor care doresc sa cumpere o locuinta proprietate personala prin credit ipotecar. Pana acum Agentia a incheiat contracte pentru circa 2.000 de astfel de credite.

Un alt program este construirea de case pe care le inchiriaza tinerilor cu posibiltati financiare reduse pentru ca ei sa poata economisi bani pentru a-si cumpara o locuinta. "Chiriile pentru locuintele ANL sunt de cateva sute de mii de le vechi, a explicat oficialul Agentiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri