"Se constata o crestere a interesului cumparatorilor pentru rate la dezvoltator, in ceea ce priveste metoda de achizitie a unei locuinte. Acolo unde acest produs ofera conditii competitive, el este preferat creditelor imobiliare clasice. Astfel, in primele 4 luni ale anului curent, 65% din cumparatorii apartamentelor scoase la vanzare in ansamblul rezidential Asmita Gardens au optat pentru o finantare direct de la dezvoltator, in vreme ce 30% din tranzactiile incheiate in Ibiza Sol sunt finantate prin aceasta metoda", arata Premier Estate Management.

Compania a inregistrat o crestere de 85% a numarului de tranzactii incheiate in primele patru luni ale anului, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea cumulata a proprietatilor tranzactionate depaseste 20 milioane de euro in primele patru luni ale anului, iar cresterea a fost determinata de dinamica mare a pietei rezidentiale care atrage multi cumparatori, dar si de extinderea serviciilor de reprezentare si consultanta de business inca de la faza de proiect.

Valoarea medie a tranzactiilor a fost de 110.600 euro, cu 35% mai mare decat anul trecut. Acest fapt este justificat de cresterea interesului cumparatorilor pentru segmentul nou si apartamentele mai mari, cu trei si patru camere, a caror pret mediu depaseste 100.000 de euro. De altfel, cele mai tranzactionate apartamente sunt cele de 3 camere, atat in Bucuresti, in ansambluri rezidentiale precum Ibiza Sol si Asmita, dar si in Timisoara, in ISHO, in proiectul dezvoltat de antreprenorul local Ovidiu Sandor.

Sursa foto: Denphumi / Shutterstock