Spatiul pentru birouri disponibil in Piata Victoriei din Bucuresti este in prezent de circa 87.420 de metri patrati, din care numai 7,21% reprezinta birouri de categorie B, urmand ca disponibilul de birouri sa ajunga in aceasta zona la circa 143.720 de metri patrati, potrivit DTZ Echinox
"Pana la sfarsitul acestui an, cand se vor finaliza lucrarile de constructie la cladirea Muntii Tatra 2, OTP Bank va mai ocupa inca 2.800 de metri patrati de spatiu pentru birou, in Piata Victoriei, iar anul viitor, cand va fi inaugurata cladirea Tower City International, Alpha Bank va ocupa 32.000 de metri patrati de birou, in aceeasi locatie", a aratat, intr-un comunicat remis NewsIn, consultantul in cadrul departamentului de birouri al companiei imobiliare DTZ Echinox, Adriana Neagu.

Companiile internationale cauta aceasta locatie pentru birourile lor datorita faptului ca zona este amplasata in centrul orasului, beneficiaza de vizibilitate si de acces facil, a explicat consultantul.

In prezent, in Piata Victoriei se afla birouri ale Orange, HP, Oracle, AIG Life, Westfourth, Microsoft, BRD-GSG, OTP Bank, Aviva, ProCredit, HBO, Rompetrol, Edipresse, Wella, Ambasada Irlandei, Cap&Cinno, Volksbank, Deloitte, Cosmote, tuca, Zbarcea si Asociatii, Ambasada Japoniei, Mobexpert, Generalli, OMV Petrom, Wolf Theiss, Millenium Bank. Dezvoltarea de cladiri de birouri in zona a inceput in 2002, in 2006 chiriile osciland intre 17 si 20 de euro pe metru patrat.

Chiriile pentru spatiile de birou de categorie A ajung, in zona de nord a Bucurestiului, la 18-20 de euro pe metru patrat pe luna, fiind posibil sa depaseasca 20 de euro pe metru patrat pe luna, pentru suprafetele mai mici.. Chiriile pentru birouri de categorie A ajung la 13-16 euro pe metru patrat pe luna, in zona comerciala a orasului, respectiv la 11-15 euro pe metru patrat pe luna, in afara zonelor de centru.

Pe termen scurt, este de asteptat ca nivelul chiriilor sa se stabilizeze, a mai explicat Neagu. "Ne asteptam la o usoara crestere a chiriilor in cazul cladirilor care ofera spatiu ce poate fi ocupat imediat", a mai precizat specialistul. Singurele spatii de birou pentru care ne puteam astepta la o scadere a chiriilor sunt cele oferite spre pre-inchiriere, care urmeaza a fi livrate pe piata in 2007.

Rata de neocupare pentru spatiile de birouri nou construite din Bucuresti este sub 5%, printre cele mai scazute din regiunea est-centrala a Europei.

Specialistii DTZ Echinox apreciaza ca, pana la sfarsitul acestui an, circa 160.000 de metri patrati de spatiu de birou vor fi livrati pe piata., din care 40.000 inca nu sunt ocupati. "Desi cererea este in crestere, pe fondul apropiatei integrari a Romaniei in Uniunea Europeana, nu credem ca oferta de spatii de birou va acoperi cererea mai devreme de 2008", a mai spus oficalul DTZ Echinox.

DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala a companiei internationale imobiliare DTZ. Grupul DTZ este listat la bursa din Londra din 1987 si are o retea de peste 3.400 de consultanti in 96 de orase in 26 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri