Cu o investitie de aproximativ 120 milioane de euro, fondul austriac de investitii Immoeast prin Harborside Imobiliara va dezvolta unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare comerciale din Romania, la Constanta.
Trident Plaza, primul proiect autentic de spatiu multiplu, va reuni un centru comercial, o cladire de birouri si un hotel de patru stele. Proiectul se va realiza in doua faze: in prima etapa se va construi centrul comercial, al carui termen de finalizare este primul semestru al anului 2008, iar in cea de-a doua etapa vor fi date in folosinta cladirile de birouri si ulterior, hotelul cu 250 de camere. Nu se stie inca ce operator hotelier va avea acces la acest proiect. Suntem deja in discutii cu operatori hotelieri deja existenti pe piata romaneasca insa nu am semnat nici un contract pana acum, a precizat managerul general al Paladin Management - companie specializata in domeniul de leasing comercial - Christian Hiver.

Cu o suprafata totala de 130.000 mp, din care birourile vor ocupa 14.000 mp patrati iar zona comerciala inchiriabila 32.000 m patrati, Trident Plaza va fi cel mai mare complex din regiune. Proiectul propune un concept modern de tip 3 in 1: shopping mall, office, hotel. Vor fi aici peste 60 de branduri nationale si internationale, de notorietate si pe piata romaneasca, a adaugat Christian Hiver.

Trident Plaza va fi amplasat in centrul vechi al orasului, in apropiere de Poarta 3 a portului Constanta, de zona turistica, plaja si faleza. Accesul spre complex se poate face din strada Traian si Bulevardul 1 Mai cu mijloacele de transport in comun, pe jos sau cu masina, fiind prevazute in proiect peste 1400 locuri de parcare distribuite pe 3 nivele.

Centrul comercial Trident Plaza va atrage un numar impresionant de clienti, atat in cursul saptamanii cat si in weekend. Traficul estimat atinge o medie de 20.000 de vizitatori zilnic, ceea ce inseamna ca sunt asteptati aproape 10 milioane de vizitatori anual.

Finantatorul Trident Plaza Constanta este "Immoeast", care detine proprietati pe toate pietele majore din Europa Centrala si de Est, iar in Romania are in prezent finalizate sau in derulare 19 proiecte, printre care se numara Bucharest Corporate Center, Pipera Center, Iride Business Park, Otopeni Logistics, Bucharest Global Business Center. Fondul de investitii Immoeast are in Romania un portofoliu de circa 200 de milioane de euro.

Immoeast detine 75% din Trident Plaza, iar Red Management Capital detine 25%. Fondul de investitii austriac urmeaza sa cumpere cei 25% la finalizarea proiectului. Red Management Capital are in structura sa fondurile de investitii GED, Warburg Pincus si dou persoane fizice, respectiv Teodor Pop si Andrew Stear. Ged Private Equity Group, fondul Warburg Pincus si oamenii de afaceri Andrew Stear si Teodor Pop au infiintat la sfarsitul lui decembrie 2005 un instrument de investitii in dezvoltari imobiliare care se va concentra pe sudul si estul Europei.

Dezvoltatorul proiectului Trident Plaza Constanta este "Harborside Imobiliara", iar planurile constructiei au fost fost realizate de biroul londonez de arhitectura "Proiect Design International". Agentul de leasing este "Paladin Management", in portofoliul caruia se afla Centrul Comercial TOM, ancorat de Hipermarket-ul Carrefour deschis la inceputul lunii octombrie a acestui an la Constanta.

Constanta este al doilea oras ca mrime si important economic din Romania si principalul port al Romaniei la Marea Neagra. Numarul mare de locuitori ai orasului si cei 1 milion de turisti care il viziteaza fac din Constanta unul din cele mai atractive orase din Romania pentru investitorii in proiecte comerciale. Astfel, in toamna aceasta s-a deschis Centrul comercial TOM, iar pentru anul 2007 au fost anuntate proiectele locale Euro Constanta Mall (cu o suprafata de 28.000 mp) si City Park Mall (cu o suprafata de 55.000 mp).

Viitoarele investitii ale Immoeast se vor fi in urmatorii ani in orase precum Brasov, Iasi, Timisoara, Cluj, Bucurestiul fiind si el printre orasele vizate, mai ales ca exista deja cateva planuri de centre comerciale dezvoltate de - in Bucuresti sunt cateva planuri de centre comerciale dezvoltate de Immoeast, "planuri care vor fi puse in aplicare in 2009, in principiu in nordul capitalei, dupa cum a mai declarat Christian Hiver.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri