Divizia imobiliara a grupului Tiriac Holding, compania germana LEG, antreprenorul Heberger Bau AG si banca partenera HVB Tiriac, vor construi un cartier de 480 de apartamente in nord-vestul Bucurestiului.
Complexul Residenz va lansa pe piata 480 de apartamente cu doua, trei, patru camere, sau de tip penthouse, cu spatii largi, in 48 de cladiri, care se vor adresa segmentului mediu al pietei, potrivit oficialilor companiei.
Locuintele vor avea intre 66,06 si 193,92 de metri patrati si vor dispune de 658 de locuri de parcare, dintre care 320 de locuri subterane. De asemenea, viitorii locatari din Residenz vor dispune de o galerie comerciala, la parterul cladirilor, de un magazin cu preturi reduse, o piata agro-alimentara, un teren de joaca, o gradinita si un lac artificial.

Cartierul va fi construit pe un teren de 68.230 de metri patrati. Primele locuinte vor fi gata in decembrie 2007, constructia ultimelor locuinte urmand a se finalizate in mai 2009. Proiectul este promovat de compania de servicii imobiliare Eurisko. Compania nu a precizat valoarea investitiei. Pana la acest proiect, investitiile Tiriac Imobiliare se ridica la 270 de milioane de euro, portofoliul companiei cuprinzand magazinele Praktiker din Brasov si Targu Mures, Centrul Tiriac din sos. Nordului, Centrul Nouveau din Str. Lipscani, showroom-urile auto Mitsubishi, Land Rover-Jaguar Bucuresti, Daimler Chrysler Cluj, Ford si Daimler Chrysler Brasov etc., conform informatiilor oferite de NewsIn.

In viitor, Tiriac Imobiliare intentioneaza sa mai construiasca doua proiecte cu spatii rezidentiale, comerciale, de birouri, rezidentiale si hoteliere, in Timisoara si Brasov, un cartier rezidential pentru piata de lux si un centru de afaceri in Bucuresti si showroom-uri auto in Bacau, Timisoara si Oradea.
LEG este o companie de investitii imobiliare si constructii, cu o experienta de 65 de ani, care are in prezent o cifra de afaceri de 600 de milioane de euro.

Antreprenorul German Herberg Bau AG este prezent pe piata romaneasca din 2004. Pana in prezent a participat la construirea primei faze a Sema Parc, la construirea Bucharest West Logistic Park, Bucgarest Business Park, Baneasa Airport Tower etc. Fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac a fost finalizata cu succes la data de 1 septembrie 2006. Noua entitate, HVB Tiriac Bank, ocupa a 4-a pozitie in sectorul bancar romanesc, cu o cota de piata de aproximativ 6,5% si active totale de 2,58 miliarde euro, in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri