Brasov Logistic Park (BLP) va vinde terenurile din patrimoniul, pentru care nu sunt prevazute constructii, dupa ce va reduce capitalul social al BLP cu 99%, respectiv de la 16.348.200 de actiuni la 163.482 titluri a caror valoare nominala va ramane un leu, au informat oficialii companiei.
"Terenurile care se vor folosi in viitoarele proiecte vor ramane in patrimoniul companiei, dupa decizia de reducere a capitalului social", a declarat presedintele consiliului de administratie al companiei, Adrian Danet, citat de NewsIn. Dupa vanzarea terenurilor, actionarii vor recupera cotele de aport corespunzatoare capitalului social, actionarul majoritar al companiei, fondul de investitii american Avalon Management urmand sa recupereze pana la 15,85 milioane de lei.

BLP construireste in prezent un teren de golf in zona Fagaras si deruleaza un proiect rezidential pe un teren de 800.000 de metri patrati, impreuna cu un investitor american, a mai spus oficialul. Potrivit paginii de internet a companiei, aceasta deruleaza proiectul Business Park Euro Land, amplasat in zona Brasovului, cu o suprafata de 471.8900 de metri patrati, adecvat pentru dezvoltarea unui parc de afaceri, respectiv de spatii logistice, pentru dezvoltarea unui parc industrial sau a unui parc tehnologic.

De asemenea, portofoliul companiei mai cuprinde un teren in zona Trestioara, din apropierea Brasovului, cu o suprafata de 226.000 de metri patrati, pe care se pot dezvolta ansambluri rezidentiale de vile si un alt teren de 160 de hectare, in zona muntilor Persani, din care 70 de hectare sunt alocate pentru amenajarea primului teren romanesc de golf de standard international. Din cel de-al doilea teren, 80 de hectare au fost alocate pentru un proiect social care va cuprinde o manastire, un azil de batrani si un spital privat, iar alte zece hectare vor fi parcelate si vandute.

BLP este partener in proiectele Fantanita Calugarului, de spatii pentru recreere, care se dezvolta in apropierea Brasovului, pe o suprafata de 75.400 de metri patrati. Compania Brasov Logistic Park a informat la inceputul lui septembrie ca va absorbi firmaTerra Leasing IFN SA, prin emiterea de actiuni in valoare de circa 6,3 milioane de lei. Terra Leasing avea in patrimoniu la acel moment capitaluri proprii de circa 6,3 milioane de lei, dintre care circa 5,68 de milioane de lei reprezinta aproximativ 19,3 hectare de teren de constructii intravilan si faneata in judetul Brasov. Brasov Logistic Park avea capitaluri proprii in valoare de circa 9,97 de milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri